anna-delvey-organiseert-intieme-dinner-parties-in-haar-gloednieuwe-realityserie-240081
©Getty Images

Als je dacht dat de titels op de boekenplank van Anna Delvey zorgwekkend waren, wacht dan maar. De beruchte oplichtster (echte naam: Anna Sorokin)  gaat nu een nieuwe realityserie filmen. De locatie: haar appartement in de East Village in New York. Dat kan ook niet anders. Delvey werd dan wel iets meer dan drie maanden geleden vrijgelaten uit de gevangenis, ze heeft nog steeds huisarrest.

Anna Delvey krijgt realityserie

Deze week werd bekendgemaakt dat Anna Delvey haar eigen realityserie zonder script heeft gemaakt, getiteld Delvey’s Dinner Club. Volgens het persbericht van de producenten is het de bedoeling dat ze haar eigen verhaal kan vertellen. Dit doet ze via “wat al een van de populairste tafels in de stad is geworden – intieme diners bij haar thuis op uitnodiging”. Met wie ze aan tafel zit? “Een door Delvey uitgenodigde groep acteurs, muzikanten, journalisten en andere gewaardeerde gasten die zich elke week bij haar voegen voor openhartige gesprekken. Daarbij is geen enkel onderwerp verboden terrein. Inclusief Anna’s ervaring binnen het strafrechtelijk systeem, haar strategie om haar imago weer op te bouwen en haar plannen voor de toekomst.”

Naast gesprekken rond de eettafel zal de komende show ook interviews bevatten met zowel Delvey als haar gasten. In een interview met Page Six deelde ze een lijst van haar droomgasten. Hierbij zitten onder anderen Madonna, Elon Musk, Marina Abramović en Ottessa Moshfegh. Maar ook de minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Cyrus Vance, crypto CEO Sam Bankman-Fried (die momenteel ook onder huisarrest staat wegens fraude) en The Big Short-auteur Michael Lewis. Van hem kwamen meerdere boeken voorbij in de leeslijst die Delvey onlangs deelde met Vogue. Of een van de bovengenoemde personen op een uitnodiging zou ingaan, valt nog te bezien.

Imago opschroeven

Voor Delvey zal het een kans zijn om weer controle over haar verhaal te krijgen na Inventing Anna. Dit was de Netflix-serie van Shonda Rhimes over haar oplichtingspraktijken. Zij baseerde zich op het New York Magazine-artikel van Jessica Pressler How Anna Delvey Tricked New York’s Party People. “Er gaat niets boven het samenbrengen van een groep vrienden om levensverhalen te delen en te genieten van een geweldige culinaire ervaring”, zei Delvey in een verklaring.

“Ik ben dankbaar voor de kans om samen te werken met Wheelhouse [Entertainment] en [het productiebedrijf] Butternut om mijn visie naar een breder publiek te brengen en een glimp van de echte Anna Delvey te delen.” Butternut’s CEO Courtney White voegde daaraan toe: “Delvey’s Dinner Club zal de werkelijke vrouw onthullen achter alles wat we hebben gelezen en bekeken over Anna. We geloven dat ze de verwachtingen van de kijkers zal tarten.”

Dit is natuurlijk slechts het begin van Delvey’s comeback. Zo schrijft ze momenteel een boek over haar ervaringen. In februari 2022 tekende ze al een deal met Bunim/Murray Productions om de hoofdrol te spelen in een docuserie over haar leven na de gevangenis. Kan ze erin slagen haar imago opnieuw uit te vinden? De jury is er nog niet uit – maar we kunnen zeker niet wachten om te zien wat ze zal dragen in Delvey’s Dinner Club.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.