blake-lively-gecast-voor-verfilming-it-ends-with-us-240083
©Evan Agostini/Invision/AP

TikTok is in rep en roep, want It Ends With Us wordt verfilmd. En dat is niet het enige goede nieuws: Blake Lively speelt de hoofdrol in de verfilming van Booktoks favoriete boek.

Blake Lively gecast

‘We hebben een cast!’ deelt Colleen Hoover in een video op Instagram. Voordat de auteur van het boek It Ends With Us details deelt, laat ze haar ouderlijk huis zien en bedankt ze haar moeder, op wie het boek ‘losjes is gebaseerd’. Hierna onthult Hoover: “Onze Lily wordt gespeeld door Blake Lively. Blake Lively y’all. Ze is mijn droom-Lily.”

Naast Blake zal Justin Baldoni (bekend als Rafael Solano in Jane the Virgin) de rol van Ryle spelen. Bovendien regisseert Baldoni de film. In 2019 regisseerde Baldoni al het populaire drama Five Feet Apart. Dat hij nu ook een hoofdrol te pakken heeft, heeft hij te danken aan Hoover. “Toen ik Justin Baldoni voor het eerst ontmoette, wilde ik meteen dat hij Ryle zou zijn. Ik dacht gewoon dat hij had wat nodig is om dat personage te spelen. Goed nieuws is dat hij Ryle wordt. Dus we hebben onze Ryle en onze Lily.”

‘It Ends With Us’

It Ends With Us volgt Lily uit een kleine stad, die naar Boston verhuist om haar eigen bedrijf te starten. De vonk slaat onmiddellijk over tussen haar en neurochirurg Ryle, maar zijn ‘afkeer van relaties is verontrustend’, luidt de beschrijving van het boek. ‘Zelfs als Lily merkt dat ze de uitzondering aan het worden is op zijn ‘niet daten’-regel, kan ze het niet helpen dat ze zich afvraagt wat hem in de eerste plaats zo heeft gemaakt.’

‘Terwijl vragen over haar nieuwe relatie haar overweldigen, nemen ook gedachten aan Atlas Corrigan toe – haar eerste liefde en een link naar het verleden dat ze achterliet. Hij was haar soulmate, haar beschermer. Wanneer Atlas plotseling weer verschijnt, wordt alles wat Lily met Ryle heeft gebouwd, op het spel gezet.’

De boeken van Colleen Hoover, zoals ook It Starts With Us en Ugly Love, zijn razend populair in de BookTok-community van TikTok. De populariteit van It Ends With Us bezorgde het boek in januari 2022 de nummer 1 op de bestsellerlijst van The New York Times. De roman staat nu al negentig weken op deze lijst.