anne-hathaway-gaat-van-top-tot-teen-gekleed-in-fonkelende-luipaardprint-bij-valentino-239859
©Getty Images

Parijs wordt tijdens Couture Fashion Week zoals iedere keer weer overspoeld door beroemdheden die een plekje front row hebben bemachtigd bij hun favoriete ontwerpers. Waar Kylie Jenner met haar ‘leeuwenjurk’ voor een controversieel spektakel zorgde bij Schiaparelli, waren Doja Cat en haar nepwimpers een opvallende verschijning bij Viktor & Rolf. En laten we Gwyneth Paltrows dochter Apple Martin niet vergeten, die haar fashion week-debuut maakte bij Chanel. Ook bij de presentatie van Valentino wemelde het woensdagavond van de A-listers, onder wie Anne Hathaway die de show stal in een fonkelende look met luipaardprint.

Anne Hathaway in luipaardprint bij Valentino

Langs de Seine in de Franse hoofdstad verzamelde woensdagavond het belangstellende publiek zich om een glimp op te vangen van Valentino’s ‘Le Club Couture’-show en zijn ellenlange celebrity-gastenlijst. Naast beroemdheden als Doja Cat, Kylie Minogue en Emily in Paris-ster Ashley Park maakte ook Anne Hathaway haar entree. Dat deed ze samen met haar man Adam Shulman, met wie ze over Valentino’s zwarte loper wandelde.

Eenmaal op de juiste spot voor de fotografen, ontdeed de actrice zich van haar lange zwarte mantel (die ze zeker nodig had met temperaturen onder het vriespunt) en onthulde ze een opvallende look. Zo was Hathaway van top tot teen gehuld in een fonkelende outfit met luipaardprint van Valentino, bestaande uit een mini-jurk met spaghettibandjes en een bijpassende panty met dezelfde print. Hathaway maakte haar beestachtige look af met een paar hakken en een fonkelende clutch – wederom allebei voorzien van luipaardprint.

Beestachtige coutureweek

Als er één thema is dat duidelijk naar voren komt deze coutureweek, dan is het wel het dierenrijk. Het begon bij de show van Schiaparelli op maandag, waar levensgrote namaakkoppen van een leeuw, tijger en wolf op de catwalk te zien waren (én naast de catwalk, op de jurk van Kylie Jenner). De show zorgde voor veel ophef: velen waren van mening dat de levensechte dierenkoppen compleet onnodig waren en het idee van stropers en hun ’trofeeën’ verheerlijkten.

Minder controversieel, maar net zo gevuld met dieren was de coutureshow van Chanel, waar grote houten kunstwerken in de vorm van vogels, olifanten en honden het showdecor vormden. Ook in de collectie zagen we geborduurde details van onder meer corgi’s, herten en zwaluwen voorbijkomen. Met haar luipaardprint is Anne Hathaway de kers op de taart van een beestachtige coutureweek.

Anne Hathaway bij Valentino couture lente/zomer 2023
©Getty Images