anne-hathaway-doet-hoofden-draaien-in-sexy-grunge-look-van-versace-239411
©Getty Images

Een van de veelbelovendste trends van 2023? Grunge met een sexy twist. Daarbij zien we volwassener versies van rauwe grunge-stukken, zoals losse breisels, zwoele slipdresses en chunky laarzen. De recentste belichaming van deze grunge-look is Anne Hathaway. De veertigjarige actrice maakte haar opwachting in een volledig zwarte outfit bij de première van de film Eileen tijdens het Sundance Filmfestival, dat momenteel plaatsvindt in Utah, Verenigde Staten.

Anne Hathaway in grunge-look

Als er een modehuis is dat een sexy twist kan geven aan grunge, dan is het Versace wel. Hathaway verscheen in een ongebruikelijke rode loper-look van het Italiaanse modehuis: een zwarte glanzende pufferjurk met ingebouwd korset. Daaronder droeg de actrice een zwarte glinsterende mini-jurk, opnieuw een ontwerp van Versace, die ze tijdens het fotomoment onthulde. Om haar grunge-look af te maken, koos Hathaway voor chunky veterlaarzen met plateauzolen, een panty en een leren clutch met fonkelende details.

Stijltransformatie

De nieuwe grunge-look van Anne Hathaway past perfect binnen de stijltransformatie die de actrice onlangs heeft ondergaan. Hathaway dankt haar vernieuwde garderobe aan haar stylist Erin Walsh, zo laat ze weten aan de Amerikaanse Vogue. “[Walsh] is zo inspirerend voor me geweest. Ze slaagt erin haar eigen stijl te houden, terwijl ze looks ook tijdloos maakt. Het heeft me meer mogelijkheden gegeven”, aldus Hathaway. “Toen ik een jonger was, waren veel dingen die ik deed gebaseerd op angst. Ik wilde het per se goed doen, maar nu vind ik het niet erg om dingen verkeerd te doen. Dus kleed ik me met veel meer dankbaarheid en veel meer vreugde.”

En die vreugde is te zien. Zo droeg de actrice eerder een kleurrijke Christopher John Rogers-look, een kanariegele Valentino-set, een outfit die sterk deed denken aan haar The Devil Wears Prada-personage Andy Sachs en een gedurfde pufferjas met bloemenprint die wel degelijk groundbreaking is. Met haar recentste look bewijst Hathaway dat haar nieuwe stijl blijft verrassen. Miranda Priestly would be proud.

Anne Hathaway in een pufferjurk van Versace
©Getty Images
Anne Hathaway in zwarte Versace-jurk
©Getty Images