anne-hathaway-channelt-haar-the-devil-wears-prada-personage-andy-sachs-bij-michael-kors-show-223363
©John Nacion/NurPhoto/Shutterstock

Dat Anne Hathaway het afgelopen jaar een heuse fashion renaissance heeft ondergaan, mag duidelijk zijn. De actrice zag er natuurlijk altijd al prachtig uit (wie kan haar stralende rode loper-looks vergeten?), maar sinds het Filmfestival van Cannes in mei dit jaar serveert Hathaway look na look. Woensdag is de actrice aanwezig bij de lente/zomer 2023-show van Michael Kors in New York, waar ze dit zogeheten ‘Anne Hathaway-effect’ voortzet. En wel in een outfit die ons sterk ergens aan doet denken.

Anne Hathaway bij Michael Kors

Voordat de show van Michael Kors begint, arriveert Anne Hathaway op locatie in een wel heel stijlvolle (en herkenbare) look. De actrice draagt een zwarte coltrui-jurk, een lange chocoladebruine jas met krokodillenmotief en een paar klassieke zwarte hakken – alles van Michael Kors Collection, uiteraard. Ondanks haar modieuze voorkomen probeert Hathaway altijd nuchter te blijven wat stijl betreft. “Voor mij moet je kunnen leven in je kleren, en dit is een zeer draagbare look zonder dat stijl wordt opgeofferd”, zegt de actrice tegen de Amerikaanse Vogue voor de show.

Wie die aanpak volledig zou begrijpen, is Hathaway’s personage Andy Sachs in de iconische film The Devil Wears Prada uit 2006. De actrice channelt haar beroemde personage, die aan het einde van de film een vergelijkbare look droeg. Donkerbruine leren jas? Check. Zwarte coltrui? Check. Zelfs het kapsel met pony van Hathaway komt overeen. Alsof dat nog niet genoeg is, zit de actrice tijdens de show ook nog eens naast Anna Wintour, op wie naar verluidt The Devil Wears Prada’s Miranda Priestly (gespeeld door Meryl Streep) is gebaseerd. Kortom: een moment waar modeliefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diet Prada ™ (@diet_prada)

Moderenaissance

Haar Andy Sachs-achtige look sluit naadloos aan op de eerdergenoemde fashion renaissance waarin de actrice zich verkeert. Hathaway dankt haar vernieuwde garderobe aan haar stylist Erin Walsh, zo laat ze de Amerikaanse Vogue weten. “[Walsh] is zo inspirerend voor me geweest. De manier waarop ze erin slaagt haar eigen stijl te houden, maar het toch altijd tijdloos weet te houden. Het heeft me meer mogelijkheden gegeven om te ontdekken”, aldus Hathaway. “Toen ik een jonger was, waren veel dingen die ik deed gebaseerd op angst. Ik wilde het per se goed doen, maar nu vind ik het niet erg om dingen verkeerd te doen. Dus kleed ik me met veel meer dankbaarheid en veel meer vreugde.”

Anne Hathaway arriveert bij de Michael Kors-show
©ANP