the-princess-diaries-komt-terug-alles-wat-je-wil-weten-over-het-derde-deel-231237
©The Princess Diaries

Het is officieel: The Princess Diaries komt terug. Een van onze favoriete jeugdfilms ooit krijgt bijna twintig jaar later een derde deel. The Hollywood Reporter bevestigde deze week het nieuws, nadat de geruchten over een nieuwe film al enkele jaren de ronde doen. Hoe gaat het na al die jaren met Mia Thermopolis? Zit ze nog steeds op de troon van Genovia? Komen Anne Hathaway en Julie Andrews terug? Lees hier alles wat je wil weten over The Princess Diaries 3.

Princess Diaries 3: de cast

Hoewel we ons een derde Princess Diaries moeilijk kunnen voorstellen zonder Anne Hathaway, is het nog niet duidelijk of de actrice opnieuw de rol van Mia Thermopolis zal vertolken. Tegenover Entertainment Tonight laat ze weten enthousiast te zijn over een mogelijke terugkeer in de film. “Ik zou het meer dan leuk vinden, ik hoop erop”, aldus de actrice. Ook de terugkeer van Julie Andrews, die de rol van koningin Clarisse Renaldi speelde, is nog niet bevestigd. Hathaway zegt daarover: “Als er een manier is om Julie Andrews erbij te betrekken, denk ik dat we het zouden kunnen laten werken.”

Het plot

De eerdere films zijn gebaseerd op Meg Cabot’s gelijknamige boekenserie en vertellen het verhaal van de Amerikaanse tiener Mia die erachter komt dat ze de troonopvolger is van het Europese koninkrijk Genovia. Met de hulp van haar grootmoeder Clarisse Renaldi, de koningin van Genovia, moet Mia beslissen of ze de prinsessentitel die ze heeft geërfd ook daadwerkelijk wil vervullen. In deel twee zien we hoe.

Hoewel er over de daadwerkelijke inhoud nog net zo weinig bevestigd is als over de cast, stelt Variety dat de film het verhaal na The Princess Diaries uit 2001 en de tweede film Royal Engagement uit 2004 zal voortzetten, in plaats van dat er een reboot wordt gemaakt. De nieuwe film wordt geschreven door Aadrita Mukerji en geproduceerd door Debra Martin Chase, die ook de eerste twee Princess Diaries-films produceerde.

Wanneer komt Princess Diaries 3 uit?

Het nieuws dat er een derde deel komt, is nog maar net bekendgemaakt. We moeten dus nog even wachten op details over de film, en wanneer deze te zien zal zijn. Wat we wél al weten, is dat de nieuwe film te zien zal zijn op Disney+. Want net zoals deze film werden ook de eerste twee originele Princess Diaries-films geproduceerd door Disney. Iedereen die zich verheugt op de film (zowat elke millennial waarschijnlijk) zal nog even geduld moeten hebben. Stay tuned.