scarlett-johansson-is-een-glamoureuze-femme-fatale-in-de-eerste-trailer-van-wes-andersons-asteroid-city-248530
©Pop. 87 Productions / Focus Features

Er zijn bepaalde regisseurs waarbij we amper kunnen wachten totdat ze een nieuwe film uitbrengen. Neem bijvoorbeeld Greta Gerwig, die na bejubelde titels als Lady Bird (2017) en Little Women (2019) nu haar feministische kijk geeft op de iconische Barbie in de aankomende prent. Wes Anderson is nog zo’n regisseur: zijn films zitten esthetisch zo goed in elkaar dat elke willekeurige still een kunstwerk op zich is. Na het recente The French Dispatch zit zijn volgende project alweer in de pijplijn. Dit moet je weten over Andersons nieuwe film Asteroid City.

Wes Andersons nieuwe film ‘Asteroid City’ 

De nieuwe film van de gevierde regisseur, getiteld Asteroid City, wordt door The Hollywood Reporter omschreven als ‘een poëtische meditatie over de zin van het leven’. Het vertelt het verhaal van een fictief Amerikaans woestijnstadje rond 1955. Daar vindt een conventie plaats die “studenten en ouders uit het hele land samenbrengt voor een wetenschappelijke competitie, rust en recreatie, komedie, drama, romantiek en meer”. Klinkt als een typische Wes Anderson-setting.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Anderson heeft niet alleen de film geregisseerd, maar ook het script geschreven en gecoproduceerd. Asteroid City is een origineel verhaal dat hij samen heeft bedacht met Roman Coppola, met wie hij ook aan The Darjeeling Limited (2007), Moonrise Kingdom (2012) en Isle of Dogs (2018) en zijn laatste grootschalige release The French Dispatch (2021) werkte.

Sterrencast

Zoals we van Andersons films gewend zijn, barst ook de cast van Asteroid City van de grote namen. Veel van zijn vaste spelers zullen te zien zijn, zoals Jason Schwartzman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton en Jeff Goldblum. Ook zien we veel nieuwe gezichten die een rol hebben gescoord in de film. Onder hen Margot Robbie (die ook Greta Gerwigs Barbie is), Tom Hanks, Rita Wilson, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon en Hong Chau.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog Scarlett Johansson en Bryan Cranston. Zij maken hun live-actiondebuut in een Wes Anderson-film nadat ze beiden de stem hebben ingesproken van personages in Isle of Dogs. Kortom: een sterrencast waar je u tegen zegt.

Eerste trailer

In de eerste trailer van de film, die op 29 maart verscheen, krijgen we meer inzicht in de verhaallijn van de film. Wie we al snel in beeld zien verschijnen, is Scarlett Johansson. De actrice laat zich van haar meest glamoureuze kant zien met een jaren vijftig-zonnebril en de volmaakte rode lip. Ze speelt de rol van een magnetische filmster – de perfecte rol voor de Hollywoodster.

Releasedatum

Asteroid City komt uit op 16 juni 2023. Mocht je daarna nog meer Wes Anderson craven, dan is er goed nieuws. Zo verschijnt Netflix’s The Wonderful Story of Henry Sugar ook binnenkort, een Roald Dahl-bewerking met Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade in de hoofdrollen. Ook daarop kunnen we amper wachten.

Steve Carell in een scene in de nieuwe Wes Anderson film
©Pop. 87 Productions / Focus Features