margot-robbie-en-scarlett-johansson-spelen-in-wes-andersons-nieuwe-film-asteroid-city-217723
©ANP

Er zijn bepaalde regisseurs waarbij we amper kunnen wachten totdat ze een nieuwe film uitbrengen. Neem bijvoorbeeld Greta Gerwig, die na bejubelde titels als Lady Bird (2017) en Little Women (2019) nu haar feministische kijk geeft op de iconische Barbie in de aankomende prent. Wes Anderson is nog zo’n regisseur: zijn films zitten esthetisch zo goed in elkaar dat elke willekeurige still een kunstwerk op zich is. Na het recente The French Dispatch zit zijn volgende project alweer in de pijplijn. Dit moet je weten over Andersons nieuwe film Asteroid City.

Wes Andersons nieuwe film ‘Asteroid City’ 

De nieuwe film van de gevierde regisseur, getiteld Asteroid City, wordt door The Hollywood Reporter omschreven als “een poëtische meditatie over de zin van het leven”. Het vertelt het verhaal van een fictief Amerikaans woestijnstadje rond 1955. Daar vindt een conventie plaats die “studenten en ouders uit het hele land samenbrengt voor een wetenschappelijke competitie, rust en recreatie, komedie, drama, romantiek en meer”. Klinkt als een typische Wes Anderson-setting.

Anderson heeft niet alleen de film geregisseerd, maar ook het script geschreven en gecoproduceerd. Asteroid City is een origineel verhaal dat hij samen heeft bedacht met Roman Coppola, met wie hij ook aan The Darjeeling Limited (2007), Moonrise Kingdom (2012) en Isle of Dogs (2018) en zijn laatste grootschalige release The French Dispatch (2021) werkte. En het beste van alles? De opnames – die in Spanje plaatsvonden – zijn inmiddels al afgerond. Het kan dus niet heel lang meer duren voordat we de film kunnen bewonderen.

Sterrencast

Zoals we van Andersons films gewend zijn, barst ook de cast van Asteroid City van de grote namen. Veel van zijn vaste spelers zullen te zien zijn, zoals Jason Schwartzman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton en Jeff Goldblum. Ook zien we veel nieuwe gezichten die een rol hebben gescoord in de film. Onder hen Margot Robbie (die ook Greta Gerwigs Barbie is), Tom Hanks, Rita Wilson, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon en Hong Chau.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog Scarlett Johansson en Bryan Cranston. Zij maken hun live-actiondebuut in een Wes Anderson-film nadat ze beiden de stem hebben ingesproken van personages in Isle of Dogs. Kortom: een sterrencast waar je u tegen zegt.

Releasedatum

Tot op heden is er nog geen releasedatum vrijgegeven voor de film. Maar aangezien de opnames al afgerond zijn, behoort eind dit jaar of begin 2023 zeker tot de mogelijkheden. Mocht je in de zeer nabije toekomst toch een portie Wes Anderson craven, dan is er goed nieuws. Zo verschijnt Netflix’s The Wonderful Story of Henry Sugar binnenkort, een Roald Dahl-bewerking met Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley en Richard Ayoade in de hoofdrollen. Wij kunnen amper wachten.