de-biopic-over-madonna-met-julia-garner-is-gecanceld-218439
©ANP

Vorig jaar zomer brak het nieuws dat de zoveelste biopic onderweg was – die over het leven van Madonna. De queen of pop zou worden vertolkt door Inventing Anna-ster Julia Garner, een keuze die Madonna naar verluidt zelf maakte. Een match made in heaven die zowel bij fans als critici direct laaiend enthousiaste reacties losmaakte. Helaas werd dinsdag bekend gemaakt dat de film is gecanceld – zonder duidelijke reden.

Biopic Madonna gecanceld

Madonna werkte al enkele jaren aan een biopic over de beginjaren van haar carrière. De zangeres zou de regie van de film zelf in handen hebben. Zo zou ze meeschrijven aan het script en de film ook zelf regisseren. In een statement vertelde de queen of pop waarom. “De reden dat ik het doe is omdat een hoop mensen geprobeerd hebben films over mij te schrijven, maar het zijn altijd mannen”, aldus de superster.

Nu blijkt dat het project niet langer in ontwikkeling bij productiebedrijf Universal Pictures, aldus meerdere bronnen tegen Variety. Speculaties over een mogelijke annulering van de film begonnen direct nadat Madonna vorige week haar wereldtournee aankondigde, die in veel internationale steden binnen enkele minuten was uitverkocht. Insiders bekend met Madonna vertelden dat ze zich wil focussen op haar tour, maar dat ze blijft zich inzetten om ooit een biopic over haar leven te maken. Zowel vertegenwoordigers van Madonna als Universal Pictures hebben geen commentaar gegeven.

Julia Garner in de rol van Madonna

Toen vorig jaar het nieuws van de biopic brak, wisten we ook direct wie haar zou spelen. Volgens Variety heeft Julia Garner officieel, na een zware en maandenlange dans- en acteerbootcamp met andere gegadigden als Florence Pugh, Euphoria-ster Alexa Demnie en artiest Bebe Rexha, een aanbod gekregen voor de rol. We kennen Garner van populaire Netflix-series als Inventing Anna en Ozark. Ze won tweemaal – in 2019 en 2020 – een Emmy voor haar rol in Ozark voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie.

Veel fans vinden het jammer dat de actrice nu niet te zien zal zijn in de biopic. Maar, als Madonna daadwerkelijk in de toekomst het project nog wil realiseren (zoals Variety’s bronnen beweren), sluiten we niet uit dat Garner alsnog in de huid van de superster zal kruipen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

©ANP