nieuw-op-netflix-in-juni-2022-deze-films-en-series-mogen-regelrecht-op-je-watchlist-213098
©Netflix

Hoewel je waarschijnlijk nog niet klaar bent met alle nieuwe titels van vorige maand, komt de volgende lading Netflix-films en -series er alweer aan. Omdat je onmogelijk álles kunt kijken (wellicht was dat gelukt als we nog in lockdown leefden), selecteert Vogue de beste titels die het kijken waard zijn. Welke must-sees verschijnen er nieuw op Netflix in juni 2022? Je vindt ze hieronder.

Nieuw op Netflix in juni 2022

Van een nieuw seizoen van de Deense dramaserie Borgen tot het langverwachte Halftime over het leven van Jennifer Lopez: dit verschijnt er nieuw op Netflix in juni 2022.

Serie | Borgen – Power & Glory, seizoen 4 | 2 juni

Het is bijna tien jaar geleden dat we voor het laatst een nieuw seizoen kregen van de Deense dramaserie Borgen. Gelukkig voor alle fans komt het vierde seizoen deze maand naar Netflix. Daarin zien we hoe Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) als minister van Buitenlandse Zaken haar politieke beloftes probeert waar te maken. Uiteraard krijgt ze te maken met de nodige tegenwerking.

Serie | Twee Zomers, zesdelig | 3 juni

De Vlaamse thrillerserie Twee Zomers was een regelrechte hit in België. Nu is de reeks ook te zien voor een breder publiek. Het verhaal gaat over een vriendengroep die samenkomt op een eiland om de verjaardag van Romée (An Miller) te vieren. De festiviteiten gaan echter anders dan gepland, doordat haar man Peter (Tom Vermeire) een schokkende video van vroeger toegezonden krijgt. Een van zijn vrienden chanteert hem, maar wie en waarom?

Serie | Peaky Blinders, seizoen 6 | 10 juni

Fans van Peaky Blinders kunnen 10 juni omcirkelen in hun agenda, want dan verschijnt het zesde seizoen van de populaire BBC-serie op Netflix. In het vijfde seizoen krijgt Thomas Shelby (Cillian Murphy) te maken met de fascistische politicus Oswald Mosley (Sam Claflin). Die strijd duurt voort in het volgende seizoen. Maar daar blijft het voor Shelby niet bij: er komen meer rivalen om de hoek kijken – en dat terwijl de Tweede Wereldoorlog nadert.

Serie | Intimidad, seizoen 1 | 10 juni

La Casa de Papel-ster Itziar Ituño kruipt in de rol van een opkomende politica in de nieuwe Netflix-serie Intimidad (Intimacy). In de serie wordt haar carrière bedreigd wanneer er een heimelijk opgenomen seksvideo naar de pers uitlekt. Dat zorgt ervoor dat de grens tussen haar openbare leven en privébestaan steeds vager wordt.

Film | Trees of Peace | 10 juni

De nieuwe, waargebeurde film Trees of Peace gaat over vier vrouwen die in 1994 onderduiken tijdens de genocide tegen de Tutsi’s in Rwanda. Hoewel ze allemaal verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen hebben, ontwikkelen ze een onbreekbare band voor het leven. Een hartverscheurend verhaal over veerkracht en de strijd om te overleven. De film ging vorig jaar in première op filmfestivals, maar is nu eindelijk ook op Netflix te zien.

Documentaire | Jennifer Lopez: Halftime | 14 juni

Dat Jennifer Lopez een bijzonder leven leidt, hoeven we je niet te vertellen. De zangeres en actrice treedt sinds de jaren 90 al in het publieke oog. De nieuwe Netflix-documentaire Halftime geeft een exclusief kijkje in het leven en de carrière van J.Lo en onthult het enorme doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van de artiest. De opkomst van haar roem wordt in kaart gebracht, evenals de vele hindernissen waarmee J.Lo te maken heeft gehad.

Film | Spiderhead | 17 juni

In de nieuwe film Spiderhead zien we Chris Hemsworth zoals we hem nog nooit hebben gezien: de Thor-acteur speelt een ambitieuze wetenschapper die in een afgelegen laboratorium experimenten uitvoert op gevangenen. Die experimenten gaan gepaard met geestverruimende drugs. Zijn doel? Kijken wat het effect daarvan is op hun mentale gezondheid. Een behoorlijk creepy verhaal waarna je nooit meer hetzelfde naar Hemsworth kijkt.