dit-zijn-de-eerste-en-veelbelovende-beelden-van-bridgerton-seizoen-3-259276
©Netflix

Queen Charlotte: A Bridgerton Story mag dan nog maar net op Netflix staan, we kijken nu al reikhalzend uit naar het derde seizoen van Birdgerton. De streamingdienst heeft in april 2021 al bevestigd dat we gegarandeerd een derde en vierde seizoen krijgen (en als we moeten afgaan op de boeken worden het er zelfs acht). Genoeg liefdesperikelen, dramatische kostuums en smeuïge gossip van Lady Whitledown in het vooruitzicht dus. Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen over Bridgerton seizoen 3.

Waar gaat ‘Bridgerton’ seizoen 3 over?

Tot nu toe komen alle seizoenen van Bridgerton overeen met de romans van Julia Quinn. Fans namen daardoor aan dat seizoen drie gebaseerd is op An Offer from a Gentleman. Daarin valt Benedict Bridgerton voor Sophie Beckett, de dochter van een graaf die gedwongen wordt om als dienstmeisje te werken door haar eigenaardige gemene stiefmoeder. Een soort Assepoester, but make it Bridgerton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel het in de lijn der verwachting ligt dat we Benedicts liefdesverhaal te zien krijgen, is het niet de focus van Bridgerton seizoen 3. De show springt namelijk vooruit om de relatie van Colin (Luke Newton) en Penelope (Nicola Coughlan) verder te verkennen, zoals Quinn doet in het vierde boek, Romancing Mr Bridgerton. Dat bevestigde Netflix in een toepasselijke Instagrampost à la Lady Whistledown. Ook Coughlan zelf bevestigde het nieuws tijdens een Netflix-paneldiscussie in Hollywood en voegde eraan toe: “Ik heb dat geheim moeten houden sinds twee weken in het tweede seizoen.”

Colin en Penelope in Bridgerton seizoen 3
©Netflix

Coughlan en Newton onthulden kort na het evenement meer details, waaronder de reden voor de verandering in de volgorde. “Ik heb het gevoel dat als je Penelope nog een seizoen lang over deze jongen ziet kwijlen, je zoiets hebt van: ‘Doe normaal! Kom op, ga verder en zet je er overheen”, zei Coughlan. Over wat ze tot nu toe van hun verhaal weet, vertelde ze: “Ik denk dat mensen echt geobsedeerd zullen zijn. Ik denk dat de fans van de boeken blij zullen zijn.”

Hoe ziet de cast eruit?

Omdat het derde seizoen over Colin en Penelope gaat, zien we de twee acteurs (Luke Newton en Nicola Coughlan) gegarandeerd terug. De kans is groot dat ook de andere Bridgertons een verschijning maken. Net zoals Daphne (Phoebe Dynevor) in het tweede seizoen, zal Anthony (Jonathan Bailey) waarschijnlijk meer op de achtergrond treden in Bridgerton seizoen 3.

Omdat Simon Hastings a.k.a. The Duke of Hastings (Regé-Jean Page) – Daphne’s love interest in het eerste seizoen – niet terugkwam voor het tweede deel (iets wat nog altijd gevoelig ligt), gingen er geruchten rond dat hetzelfde met Kate Sharma (Simone Ashley) zou gebeuren. Goed nieuws voor fans van Kate, want het is bevestigd dat het personage een comeback maakt.

Penelope en Colin
©Netflix

Natuurlijk komen er ook in het derde seizoen nieuwe personages bij. Netflix maakt bekend dat de volgende namen zich voegen bij de cast: Daniel Francis (Stay Close) als de charismatische Marcus Anderson, Sam Phillips (The Crown) als de sympathische Lord Debling die er ongewone interesses op nahoudt en James Phoon (Wreck) kruipt in de huid van de knappe Harry Dankworth. Wie deze personages precies zijn en hoe ze met Penelope en Colin verbonden zijn, moeten we nog gaan zien.

Wanneer verschijnt ‘Bridgerton’ seizoen 3?

Netflix en Shondaland kondigden vorig jaar zomer aan dat de opnames van Bridgerton seizoen 3 waren begonnen. Dat deden ze door middel van een video op de set van de serie, inclusief alle personages. De afleveringen zullen ergens in 2023 op het scherm te zien zijn. Op 17 juni werden de eerste foto’s van de komende aflevering vrijgegeven – en het is duidelijk dat de kostuums net zo prachtig zullen zijn als de seksuele spanning ondraaglijk is.

Hoewel seizoenen van ‘Bridgerton’ kunnen we verwachten?

Als God en Shonda Rhimes het willen, komen er acht seizoenen die overeenkomen met de acht romans, die elk de romantische tegenslagen van een broer of zus vertellen. “Het concept is dat er elk seizoen een koppel is waarop je helemaal verliefd wordt”, vertelde Rhimes aan Vanity Fair. “Er zijn acht Bridgertons. Dus tegen de tijd dat je bij Hyacinth bent – tegen die tijd is ze volwassen, we gaan natuurlijk geen kind koppelen! – zie je haar opgroeien en krijg je haar verhaal ook te zien.”

Ook Van Dusen bevestigde dat elke Bridgerton broer of zus een beurt in de schijnwerpers krijgt. “Ik kan niets zeggen over iets na dit seizoen, maar het was altijd mijn doel om elk seizoen te focussen op een andere Bridgerton-broer of -zus en het is geen geheim dat er acht Bridgertons zijn. Zolang we succes hebben en Netflix ons wil hebben, zou ik me graag richten op elk van die acht Bridgerton-broers en -zussen en romantische verhalen vertellen voor hen allemaal”, aldus Van Dusen.

Colin in Bridgerton seizoen 3
©Netflix

Wat te doen tijdens het wachten op het derde seizoen? Bekijk – als je dat nog niet gedaan hebt – Queen Charlotte: A Bridgerton Story over de jonge koningin Charlotte en de andere grand dames van de Ton. Mocht je daar al klaar mee zijn, dan zijn er altijd deze series over royals nog.