de-officiele-trailer-van-het-derde-seizoen-van-bridgerton-is-eindelijk-hier-293708
©Netflix

Wie de prequel Queen Charlotte: A Bridgerton Story al heeft gezien, kijkt ongetwijfeld reikhalzend uit naar het derde seizoen van de serie Bridgerton. De streamingdienst heeft in april 2021 al bevestigd dat we gegarandeerd een derde en vierde seizoen krijgen (en als we afgaan op de boeken worden het er zelfs acht). Genoeg liefdesperikelen, dramatische kostuums en smeuïge gossip van Lady Whitledown in het vooruitzicht dus. Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen over Bridgerton seizoen 3, waarvan donderdag de officiële trailer werd vrijgegeven.

Waar gaat seizoen 3 van Bridgerton over?

Tot nu toe komen alle seizoenen van Bridgerton overeen met de romans van Julia Quinn. Fans namen daardoor aan dat seizoen drie gebaseerd is op het derde boek, An Offer from a Gentleman. Daarin valt Benedict Bridgerton voor Sophie Beckett, de dochter van een graaf die gedwongen wordt om als dienstmeisje te werken door haar eigenaardige gemene stiefmoeder. Een soort Assepoester, but make it Bridgerton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel het in de lijn der verwachting ligt dat we Benedicts liefdesverhaal nog te zien krijgen, is het niet de focus van seizoen 3 van Bridgerton. De show springt namelijk vooruit om de relatie van Colin (Luke Newton) en Penelope (Nicola Coughlan) verder te verkennen, zoals Quinn doet in het vierde boek, Romancing Mr Bridgerton. Dat bevestigde Netflix in een toepasselijke Instagrampost à la Lady Whistledown. Ook Coughlan zelf bevestigde het nieuws tijdens een Netflix-paneldiscussie in Hollywood en voegde eraan toe: “Ik heb dat geheim moeten houden sinds het tweede seizoen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Colin en Penelope in Bridgerton seizoen 3
©Netflix

Coughlan en Newton onthulden kort na het evenement meer details, waaronder de reden voor de verandering van de volgorde. “Ik heb het gevoel dat als je Penelope nog een seizoen lang over deze jongen ziet kwijlen, je zoiets hebt van: doe normaal! Kom op, ga verder en zet je er overheen”, aldus Coughlan. Over wat ze tot nu toe van hun verhaal weet, vertelde ze: “Ik denk dat mensen echt geobsedeerd zullen zijn, en dat de fans van de boeken blij zullen zijn.”

Hoe ziet de cast eruit?

Omdat het derde seizoen over Colin en Penelope gaat, zien we de twee acteurs (Luke Newton en Nicola Coughlan) gegarandeerd terug. De kans is groot dat ook de andere Bridgertons een verschijning maken. Net als Daphne (Phoebe Dynevor) in het tweede seizoen, zal Anthony (Jonathan Bailey) waarschijnlijk meer op de achtergrond treden in Bridgerton seizoen 3.

Omdat Simon Hastings – oftewel: The Duke of Hastings (gespeeld door Regé-Jean Page) en Daphne’s love interest in het eerste seizoen – niet terugkwam voor het tweede deel (iets wat nog altijd gevoelig ligt), gingen er geruchten rond dat hetzelfde met Kate Sharma (Simone Ashley) zou gebeuren. Maar we hebben goed nieuws voor de fans van Kate, want het is bevestigd dat het personage een comeback maakt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Penelope en Colin
©Netflix

Natuurlijk komen er ook in het derde seizoen nieuwe personages bij. Netflix maakt bekend dat de volgende namen zich voegen bij de cast: Daniel Francis (Stay Close) als de charismatische Marcus Anderson, Sam Phillips (The Crown) als de sympathische Lord Debling die er ongewone interesses op nahoudt en James Phoon (Wreck) als de knappe Harry Dankworth. Wie deze personages precies zijn en hoe ze met Penelope en Colin verbonden zijn, moeten we nog gaan zien.

De trailer van Bridgerton seizoen 3

De trailer biedt een voorproefje van de avonturen van Colin Bridgerton en Penelope Featherington; in seizoen 3 lijken hun gevoelens voor elkaar zich verder te ontplooien. Penelope heeft haar zinnen gezet op het vinden van een echtgenoot – en dan bij voorkeur een die haar de vrijheid geeft om haar geheime identiteit als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van de bemoeizuchtige blikken van haar familie. Eén ding is duidelijk: fans kunnen zich voorbereiden op een meeslepende reis vol passie en bedrog.

Wanneer verschijnt seizoen 3 van Bridgerton?

Het derde seizoen van Bridgerton zal – net als het laatste seizoen van The Crown – in twee delen verschijnen: de eerste vier afleveringen gaan op 16 mei 2024 in première en de volgende vier op 13 juni 2024.

Hoeveel seizoenen van Bridgerton kunnen we verwachten?

Vermoedelijk komen er dus acht seizoenen, die overeenkomen met de acht romans die elk de romantische tegenslagen van een broer of zus vertellen. “Het concept is dat er elk seizoen een koppel is waarop je helemaal verliefd wordt”, vertelde maker Shonda Rhimes eerder aan Vanity Fair. “Er zijn acht Bridgertons, dus tegen de tijd dat je bij Hyacinth bent, is ze volwassen – we gaan natuurlijk geen kind koppelen! Kortom, je ziet haar opgroeien en krijgt uiteindelijk ook haar verhaal te zien.”

Ook screenwriter Chris Van Dusen bevestigde al dat elke Bridgerton-broer of -zus in de schijnwerpers komt te staan. “Ik kan niets zeggen over wat er gebeurt na dit seizoen, maar het was altijd mijn doel om elk seizoen te focussen op een andere Bridgerton-broer of -zus, en het is geen geheim dat er acht Bridgertons zijn. Zolang we succes hebben en Netflix ons wil hebben, zou ik me graag richten op elk van die acht Bridgerton-broers en -zussen en romantische verhalen vertellen voor hen allemaal”, aldus Van Dusen.

Colin in Bridgerton seizoen 3
©Netflix