stop-de-persen-de-opnames-van-bridgerton-seizoen-3-zijn-begonnen-217382
©Netflix

Het tweede seizoen van Bridgerton mag dan nog maar net op Netflix staan, we kijken nu al reikhalzend uit naar het volgende deel. De streamingdienst heeft vorig jaar in april al bevestigd dat we gegarandeerd een derde en vierde seizoen krijgen (en als we moeten afgaan op de boeken worden het er zelfs acht). Genoeg liefdesperikelen, dramatische kostuums en smeuïge gossip van Lady Whitledown in het vooruitzicht dus. Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen over Bridgerton seizoen 3.

Waar gaat ‘Bridgerton’ seizoen 3 over?

Tot nu toe komen alle seizoenen van Bridgerton overeen met de romans van Julia Quinn. Fans namen daardoor aan dat seizoen drie gebaseerd is op An Offer from a Gentleman. Daarin valt Benedict Bridgerton voor Sophie Beckett, de dochter van een graaf die gedwongen wordt om als dienstmeisje te werken door haar eigenaardige gemene stiefmoeder. Een soort Assepoester, but make it Bridgerton.

Hoewel het in de lijn der verwachting ligt dat we Benedict’s liefdesverhaal te zien krijgen, is het niet de focus van Bridgerton seizoen 3. De show springt namelijk vooruit om de relatie van Colin en Penelope verder te verkennen, zoals Quinn doet in het vierde boek, Romancing Mr Bridgerton. Dat bevestigt Netflix in een toepasselijke Instagrampost à la Lady Whistledown.

Eerder, in een interview met Entertainment Tonight, lieten executive producers Shonda Rhimes en Chris Van Dusen al doorschemeren dat de serie in het volgende seizoen meer van de boeken zou kunnen afwijken. “Er zijn acht Bridgertons, dus we zijn van plan om de romantische verhalen van elk van de broers en zussen te volgen”, vertelde Rhimes. “We gaan niet per se in de juiste volgorde, maar we gaan elk van de broers en zussen en hun verhalen zien.”

Ook Van Dusen bevestigde dat elke Bridgerton broer of zus een beurt in de schijnwerpers krijgt. “Ik kan niets zeggen over iets na dit seizoen, maar het was altijd mijn doel om elk seizoen te focussen op een andere Bridgerton-broer of -zus en het is geen geheim dat er acht Bridgertons. Zolang we succes hebben en Netflix ons wil hebben, zou ik me graag richten op elk van die acht Bridgerton-broers en -zussen en romantische verhalen vertellen voor hen allemaal”, aldus Van Dusen.

Hoe ziet de cast eruit?

Omdat het derde seizoen over Colin en Penelope gaat, zien we de twee acteurs (Luke Newton en Nicola Coughlan) gegarandeerd terug. De kans is groot dat ook de andere Bridgertons een verschijning maken. Net zoals Daphne (Phoebe Dynevor) in het tweede seizoen, zal Anthony (Jonathan Bailey) waarschijnlijk meer op de achtergrond treden in Bridgerton seizoen 3.

Omdat Simon Hastings a.k.a. The Duke of Hastings (Regé-Jean Page) – Daphne’s love interest in het eerste seizoen – niet terugkwam voor het tweede deel (iets wat nog altijd gevoelig ligt), gingen er geruchten rond dat hetzelfde met Kate Sharma (Simone Ashley) zou gebeuren. Goed nieuws voor fans van Kate, want de actrice onthult aan Deadline dat ze hoogstwaarschijnlijk een comeback maakt.

Anthony en Kate in Bridgerton seizoen 2
©Netflix

“In seizoen 2 was er veel geduw en getrek tussen Kate en Anthony. Er waren complicaties met de familie, en dan vinden ze elkaar tegen het einde”, zegt ze. “Ik denk dat alles nu pas begint. Ik zou Kate graag wat losser zien komen in seizoen 3 en haar en Anthony een soort van laten zwemmen in die cirkel van liefde samen. Dat verdienen ze allebei.”

Natuurlijk komen er ook in het derde seizoen nieuwe personages bij. Netflix maakt bekend dat de volgende namen zich voegen bij de cast: Daniel Francis (Stay Close) als de charismatische Marcus Anderson, Sam Phillips (The Crown) als de sympathische Lord Debling die er ongewone interesses op nahoudt en James Phoon (Wreck) kruipt in de huid van de knappe Harry Dankworth. Wie deze personages precies zijn en hoe ze met Penelope en Colin verbonden zijn, moeten we nog gaan zien.

Wanneer verschijnt ‘Bridgerton’ seizoen 3?

Netflix en Shondaland hebben zojuist aangekondigd dat de opnames van Bridgerton seizoen 3 zijn begonnen. Dat doen ze door middel van een video op de set van de serie, inclusief alle personages. Omdat de opnames net pas begonnen zijn, kan het nog wel even duren voordat het nieuwe deel verschijnt – verwacht niets eerder dan 2023. We vestigen onze hoop op de winter of het voorjaar. Zodra we meer weten, zullen we je op de hoogte brengen.

Hoewel seizoenen van ‘Bridgerton’ kunnen we verwachten?

Als God en Shonda Rhimes het willen, komen er acht seizoenen die overeenkomen met de acht romans, die elk de romantische tegenslagen van een broer of zus vertellen. “Het concept is dat er elk seizoen een koppel is waarop je helemaal verliefd wordt”, vertelde Rhimes aan Vanity Fair. “Er zijn acht Bridgertons. Dus tegen de tijd dat je bij Hyacinth bent – tegen die tijd is ze volwassen, we gaan natuurlijk geen kind koppelen! – zie je haar opgroeien en krijg je haar verhaal ook te zien.”

Ook is er momenteel een Bridgerton prequel in de maak over de jonge koningin Charlotte en de andere grand dames van de Ton. Daarover lees je hier meer.