get-in-loser-we-vertellen-je-alles-over-de-nieuwe-mean-girls-film-281175
©Paramount Pictures

Het is zes jaar geleden dat de film met de meest geciteerde quotes van de 21e eeuw de basis vormde voor een Broadway-musical. En nu, zoals een logische gang van zaken lijkt, komt de musical terug naar het grote scherm. We hebben het natuurlijk over de nieuwe Mean Girls-film.

Trailer ‘Mean Girls’

De trailer voor de film, die simpelweg Mean Girls heet, verscheen al eerder, op 8 november 2023. En we kunnen wel stellen dat er veel is om te verwerken. De terugkeer van Tina Fey als de drugsverslaafde Miss Norbury en Tim Meadows als de geïrriteerde directeur Duvall. Een recreation van de Jingle Bell Rock-scene. Reneé Rapp als een provocerend geklede Regina George. Een glimp van Cady’s Halloweenkostuum van de zombie-ex-vrouw. Jon Hamm die de rol op zich neemt van de geobsedeerde Coach Carr. Emily in Ashley Park in Parijs als lerares Frans. Oh, en sorry, maar Busy Philipps neemt het stokje over van Amy Poehler als de originele Cool Mom, mevrouw George. Ben jij ook verkocht nog voor je de trailer hebt gezien?

Cast

Tijdens de revival draagt Angourie Rice een geruiten overhemd en een paardenstaart voor haar rol als de voorheen homeschooled Cady Heron, wiens ouders als zoöloog zijn teruggekeerd naar de VS na een decennium in Afrika. Moana’s Auli’i Cravalho zal te zien zijn als de kunstzinnige Janis. En Tony- en Grammy-genomineerde ster Jaquel Spivey (bekend van A Strange Loop) speelt de brutale Damian. Bebe Wood is de steeds wanhopiger wordende Gretchen, Avantika Vandanapu onze geliefde leeghoofd Karen, Christopher Briney van The Summer I Turned Pretty de dromerige Aaron Samuels en Mahi Alam is te zien als rapper Kevin G.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ondertussen staan achter de camera co-regisseurs Arturo Perez Jr en Samantha Jayne, samen met Tina Fey, die zowel de originele film als de musical schreef. Deze keer was ze de scenarioschrijver en producer, wat betekent dat we in veilige handen zijn.

Releasedatum

De film Mean Girls is vanaf 12 januari te zien in de bioscoop. Als millennial heb ik wel één klacht voor de makers: ik accepteer (met tegenzin) dat er bijna twintig jaar zijn verstreken sinds de eerste Mean Girls uitkwam, maar dat de trailer begint met de zin: “Dit zijn niet de mean girls van je moeder”? Offensive. 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.