deze-5-must-see-films-gaan-tijdens-het-filmfestival-van-venetie-2022-in-premiere-218350
©@bonesandallfilm

Van 31 augustus tot en met 10 september 2022 zullen de allergrootste sterren naar Italië trekken voor de 79e editie van het Filmfestival van Venetië. Dit bezorgt ons ongetwijfeld veel prachtige looks op de rode lopers, maar er staat ons ook een aantal langverwachte releases te wachten. Welke films wil je dit najaar zeker zien? We zetten de vijf films waar we het meest naar uitkijken op een rij.

De 5 must-see films van het Filmfestival van Venetië

Blonde

Voordat we de veelbesproken biopic van Marilyn Monroe via Netflix kunnen streamen, is de film eerst te zien op het Italiaanse festival. In de roman Blonde staat de turbulente levenslijn van Monroe (gespeeld door Ana Armas) centraal: van hoe ze opgroeit in een pleeggezin tot haar tragische dood. We zien ook haar carrière als Hollywoodster en de worstelingen die haar faam met zich meebrengt.

De film is geregisseerd door de Australische Andrew Dominik, die bekendstaat om zijn arthouse-producties. Ook kun je hem kennen van zijn samenwerkingen met Brad Pitt voor de films The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) en Killing Them Softly (2012). Beide films flopten bij het grote publiek, maar worden door critici nu gezien als culthits.

Alles over de Netflixfilm lees je hier. ‘Blonde’ is vanaf 28 september op Netflix te zien.

The Whale

Voor de film The Whale maakt Brendan Fraser zijn comeback op het witte doek. De acteur was eind jaren 90 een bekend gezicht in Hollywood, maar na zijn rol in de Oscarwinnende film Crash in 2006 werd er nog maar weinig van hem vernomen. Fraser kampte met een zware depressie ten gevolge van de dood van zijn moeder en een seksuele aanranding door Philip Berk in 2003, destijds de President van The Hollywood Foreign Press Association. Daarbij kwamen ook nog eens gezondheidsproblemen kijken.

Nu keert Fraser terug. In The Whale speelt de acteur een teruggetrokken leraar Engels, Charlie, met morbide obesitas. De leraar heeft besloten zichzelf dood te eten. Charlies pijn en ellende komen voort uit de verlating en dood van zijn homoseksuele minnaar, wat leidt tot zijn chronische eetbuien. Tegelijkertijd probeert Charlie opnieuw contact te maken met zijn zeventienjarige dochter (gespeeld door Stranger Things-ster Sadie Sink) voor een laatste kans op verzoening.

The Whale wordt Darren Aronofsky’s eerste speelfilm als regisseur sinds Mother! uit 2017, de theatrale horror met Jennifer Lawrence in de hoofdrol.

Wanneer ‘The Whale’ in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog onduidelijk.

The Eternal Daughter

Na twee The Souvenirs-films werken Britse filmmaker Joanna Hogg en actrice Tilda Swinton opnieuw samen. Niet alleen is deze drama mysterieus, ook is er nog maar weinig over bekend – wat ons alleen maar nieuwsgieriger maakt. Wat we wel weten: een dochter van middelbare leeftijd (Swinton) confronteert haar moeder met ‘lang begraven geheimen’ na hun terugkeer bij hun ouderlijk huis. Het herenhuis dient nu als hotel, maar is vrijwel verlaten. Klinkt spooky.

Wanneer ‘The Eternal Daughter’ in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog onduidelijk.

Don’t Worry Darling

Als er een film is waar we stiekem het meest naar uitkijken, dan is het deze wel. Reden nummer één: Harry Styles. Daarnaast wordt de film geregisseerd door Olivia Wilde (met wie Styles een relatie heeft) en speelt de steengoede actrice Florence Pugh ook een hoofdrol.

Don’t Worry Darling is een psychologische thriller die zich afspeelt in de jaren 50. Het drama volgt een huisvrouw (Pugh) die in het Victory Project leeft, een utopische gemeenschap die bol blijkt te staan van duistere geheimen. De huisvrouw wordt achterdochtig over de ware aard van de stad waarin ze leeft, terwijl alle echtgenoten – inclusief haar eigen, gespeeld door Styles – meewerken aan het mysterieuze project.

Alles over de film lees je hier. ‘Don’t Worry Darling’ is vanaf 22 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bones & All

De strijd om de Oscar voor beste acteur zou in 2023 nog wel eens een nek-aan-nekrace kunnen worden tussen twee gedoodverfde favorieten: Harry Styles en Timothee Chalamet. Met Bones & All kunnen we namelijk eindelijk genieten van de langverwachte reünie van Timmy en zijn veelgeprezen Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino.

De film vertelt het liefdesverhaal van Maren (Taylor Russell) en Lee (Chalamet) die samen een roadtrip maken. Klinkt romantisch, nietwaar? Toch blijkt een voorliefde voor menselijk vlees ook een grote rol te spelen. Geloof het of niet: de film belooft kannibalisme en romantiek te combineren.

‘Bones & All’ is vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

bones and all timothee chalamet taylor russell filmfestival venetie
©@bonesandallfilm