alle-spraakmakende-momenten-die-je-gemist-hebt-tijdens-de-oscars-2022-208892

Van het ongelofelijke virale moment waar niemand over uitgepraat raakt tot de headline-grabbing optredens en meme-waardige rode loper-verschijningen. Dit zijn alle spraakmakende momenten die je gemist hebt van de Oscars 2022.

De meest spraakmakende momenten van de Oscars 2022

Will Smith en Chris Rock schokken de zaal

Als Chris Rock het podium betreedt om de prijs voor beste documentaire uit te reiken, begint hij leden van het publiek te roasten, waaronder Jada Pinkett Smith. “GI Jane 2, kan niet wachten om het te zien”, zegt Hart, waarmee hij doelt op de buzz cut van de actrice (die een kort kapsel heeft wegens alopecia).

Pinkett Smith rolt met haar ogen bij de opmerking, waarna Smith zich een weg baant naar het podium en Rock een klap geeft. Eenmaal weer terug op zijn stoel schreeuwt hij dat Rock de naam van zijn vrouw uit zijn “f**king mond” moet houden. Lupita Nyong’o’s verbijsterde uitdrukking vat de schok en verwarring van het publiek samen.

Smith wordt uiteindelijk uitgeroepen tot beste acteur, maar het eerdere incident werpt een schaduw over zijn overwinning. Smith nam het beeldje in tranen in ontvangst, verontschuldigt zich tegenover de Academy en brengt hulde aan Richard Williams, die hij omschrijft als “een felle verdediger van zijn familie”. De verklaring die hij geeft voor wat er is gebeurd? “Liefde laat je gekke dingen doen.”

Steun voor Oekraïne in overvloed

Om te erkennen dat de show doorgaat tegen de achtergrond van de aanhoudende crisis in Oekraïne, verwerken sommige aanwezigen blauwe lintjes in hun outfit. Zo zien we Jamie Lee Curtis in een glinsterende marineblauwe Stella McCartney-jurk met een lintje om haar vinger. Ook andere beroemdheden, zoals Benedict Cumberbatch, Jason Momoa en Diane Warren, tonen hun steun door een speld of pochette te dragen met de kleuren van de Oekraïense vlag.

Op haar 90ste is Rita Moreno de koningin van de rode loper

Uitbundig in haar one-shoulder Carolina Herrera-jurk en met een gevederde hoofdtooi, heeft de West Side Story-ster duidelijk de tijd van haar leven. “Ik houd gewoon van de manier waarop ik eruitzie”, vertelt ze Laverne Cox op de rode loper. “I can’t get over myself.” En wij ook niet.

Moreno is aanwezig bij de Oscars vanwege de nieuwe verfilming van West Side Story. Haar karakter wordt gespeeld door Ariana DeBose, die de award voor beste actrice in een bijrol wint. Tijdens haar emotionele speech bedankt DeBose haar voorganger. “Ik ben zo dankbaar dat jouw Anita de weg vrijmaakte voor vele Anita’s zoals ik”, aldus de actrice.

Timothée Chalamet zonder shirt

De look die ieders hoofd op hol brengt? De hoofdrolspeler van Dune zonder overhemd, in een kort uitgesneden, versierde blazer en broek van Louis Vuitton. Zijn bezigheden op de rode loper? Horden gillende fans begroeten, olympiër Shaun White ontmoeten en poseren met het voor een Oscar genomineerde koppel Kirsten Dunst en Jesse Plemons.

Van Beyoncé tot Megan Thee Stallion en Billie Eilish, de optredens zijn een hoogtepunt 

De show begint met Venus en Serena Williams die Beyoncé introduceren. De superster verschijnt op het scherm, waar ze “Be Alive” van King Richard uitvoert op de tennisbaan in Compton, waar de Williams vandaan komen. En wie staat er vooraan in haar groep dansers, gekleed in tennisbalgroen? Haar 10-jarige dochter Blue Ivy, natuurlijk.

Het is niet de enige noemenswaardige performance. Zo maakt Megan Thee Stallion een verrassingsoptreden en rapt ze een couplet tijdens Carolina Gaitán en Mauro Castillo’s vertolking van “We Don’t Talk About Bruno” uit Encanto. Ook Billie Eilish zingt haar beklijvende ballade “No Time to Die”, waarmee ze de Oscar voor beste originele nummer wint. “Jullie! Dit is zo ongelofelijk dat ik wel kan gillen”, zegt ze voordat ze haar broer Finneas O’Connell omhelst.

‘CODA’ en Jane Campion schrijven geschiedenis

Jane Campion is de derde vrouw in de geschiedenis van de Oscars die de prijs voor beste regisseur mee naar huis neemt voor The Power of the Dog. Vervolgens onthult het weergaloze duo Lady Gaga en Liza Minnelli dat de charmante Apple TV+-komedie CODA de prijs voor beste film wint. Het is de eerste film met een overwegend dove cast, en ook de eerste die door een streamingdienst wordt uitgebracht. Er barst een luid applaus uit – een goed einde van een lichtelijk vreemde Oscars.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK