the-last-of-us-seizoen-2-alles-wat-we-tot-nu-toe-weten-247612
©HBO Max

Het eerste seizoen van de HBO-serie The Last of Us groeide in de twee maanden na zijn releasedatum uit tot nu al een van de must-watch series van 2023. Vanwege dat succes heeft HBO Max al bevestigd dat de verfilming van de gelijknamige videogame officieel terugkeert met een tweede seizoen – er is immers al een vervolg op de videogame: The Last of Us Part II. Fans zijn razend enthousiast. Hoewel er verschillen bestaan tussen de videogame en de show, kunnen we al het een en ander voorspellen over het nieuwe seizoen. Dit is alles wat we tot nu toe weten over seizoen 2 van The Last of Us. 

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen één.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Waar zal ‘The Last of Us’ seizoen 2 over gaan?

Het eerste seizoen kwam voor een groot deel overeen met de videogame. Als dat voor seizoen twee ook geldt, betekent dat dat het tweede seizoen waarschijnlijk een kleine tijdsprong zal maken – om zo ook het verhaal van The Last of Us Part II (het tweede deel van de game, dus) te kunnen blijven volgen. In de game speelt het verhaal zich vijf jaar later af, en gaat over hoe Joel en Ellie omgaan met de nasleep van hun reis. De makers hebben bevestigd dat ze alles wat er in het tweede deel van de game gebeurt in gedachten houden wanneer ze gaan filmen voor het tweede seizoen.

Een impressie van seizoen 1 the last of us
©HBO Max

Komt de sterrencast terug voor een tweede seizoen?

Wat er ook gebeurt, Pedro Pascal zullen we hoe dan ook terugzien als Joel en Bella Ramsey zal terugkeren als Ellie. Ellie is in het tweede deel van de game negentien jaar (in plaats van veertien jaar, zoals in het eerste spel en seizoen). Gezien het feit dat Bella Ramsey in het echt negentien jaar is, is ze nog steeds geschikt voor de rol. “De enige manier waarop we ooit zouden overwegen Ellie opnieuw te casten, is als Bella zou zeggen: ik wil niet meer met jullie werken”, aldus Neil Druckmann aan Entertainment Weekly. Grappend: “En zelfs dan weten we niet zeker of we haar dat zouden gunnen. Misschien dwingen we haar dan om terug te komen in seizoen twee.”

“We maken het met Bella”, voegt Craig Mazin, de showrunner van de serie, daaraan toe. “We weten precies wat we willen, ook op het gebied van de kostuums en de make-up. Maar nog belangrijker is dat we de geest en het gevoel van de actrice kennen.”

Pedro Pascal in scene Last of us
©HBO Max

Wanneer kunnen we de eerste beelden verwachten?

HBO Max heeft nog niks bekendgemaakt over een eventuele releasedatum. Wanneer de eerste beelden van het tweede seizoen van The Last of Us zal verschijnen, is dus nog onduidelijk. Wat we wel weten, is dat er al gewerkt wordt aan een nieuw seizoen. Dat heeft Druckmann deze maand bekendgemaakt op Twitter.

Er zal ongetwijfeld binnenkort meer bekend worden over de nieuwe afleveringen. Tot die tijd kunnen we nog genieten van de afleveringen van seizoen één – mits je die nog niet gebinged hebt.