giro555-organiseert-actiedag-voor-slachtoffers-syrie-en-turkije-en-vogues-yeliz-helpt-mee-242622

Naar aanleiding van de hevige aardbevingen in Turkije en Syrië van maandag 6 februari die duizenden mensen het leven kostten, organiseert Giro555 (de samenwerkende hulporganisaties die zich inzetten voor uitzonderlijke rampen) een speciale actiedag om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers. De dag, die plaatsvindt in Beeld & Geluid in Hilversum, ging vroeg van start. Om 05.55 uur om precies te zijn, een verwijzing naar Giro555. De teller staat inmiddels al op 28,6 miljoen euro. In Beeld & Geluid vragen commerciële en publieke tv- en radiozenders gedurende de hele dag aandacht voor de ramp. Ook Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek helpt mee en zit bij radiostation FunX als co-host om geld op te halen voor Giro555.

Actiedag Giro555 voor Turkije en Syrië

Vanavond om 20.30 uur zenden NPO, RTL en SBS een gezamenlijk programma uit op NPO1. De eindstand van de actiedag, die rond 22.15 uur wordt onthuld, is te zien op zowel NPO, RTL als SBS.

Ook het kabinet maakte eerder bekend 10 miljoen euro extra vrij te maken voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers. Dat maakte minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher vanochtend bekend in het tv-programma Goedemorgen Nederland (WNL). “Ik hoop echt dat de mensen thuis die iets kunnen missen, ook een bijdrage leveren aan die mooie actiedag vandaag. Want die hulp is echt heel hard nodig”, aldus de minister. Dat bedrag voor Giro555 komt bovenop de 10 miljoen euro die het kabinet vorige week toezegde voor noodhulp aan het getroffen gebied.

Wil je helpen? Doneer dan via giro555.nl, of maak het gewenste bedrag over naar hun bankrekening (NL08 INGB 0000 0005 55 o.v.v. aardbeving). Bellen kan ook: het belpanel is te bereiken via 0800-1112.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giro555 (@giro555.nl)