britse-vogue-brengt-meinummer-uit-in-braille-en-audiovorm-254015
©Getty Images

Deze maand geeft het nummer van de Britse Vogue aandacht aan mensen met een beperking. Hiermee nemen ze het standpunt in dat representatie binnen de mode- en tijdschriftenwereld nog lang niet is waar het moet zijn. Op de cover staan sterren als Ellie Goldstein, Aaron Rose Philip en komediant Rosie Jones. De inhoud van het meinummer gaat dieper in op de struggles die mensen met een beperking tegenkomen in onze samenleving. De Britse Vogue voegt direct daad bij het woord en brengt het meinummer nu ook voor het eerst uit in braille en audiovorm.

Britse Vogue in braille en audiovorm

Via zijn Instagram maakt hoofdredacteur Edward Enninful bekend dat het nieuwste nummer verkrijgbaar is in braille en audiovorm. Dit om de Britse Vogue toegankelijker te maken voor een groter publiek. Enninful laat weten: ‘Vogue en de mode- en uitgeverij-industrie hebben nog heel wat te doen op het gebied van inclusiviteit. Maar ik ben erg blij met de komst van deze eerste braille-uitgave vandaag.’

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Inclusiviteit

Dit is niet de eerste keer dat Enninful de strijd aangaat voor meer inclusiviteit in de modewereld. Zo stonden Jill Kortleve, Precious Lee en Paloma Elsesser vorige maand nog op de cover van het tijdschrift, om zo het belang van lichaamsdiversiteit binnen de modewereld te belichten. Ook zorgde Enninful ervoor dat Timothée Chalamet de eerste man ooit was die in zijn eentje op de cover van de Britse Vogue stond. Wat de volgende briljante zet van Enninful gaat zijn, is nog maar de vraag. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. 

Ken of ben jij iemand die baat heeft bij een van deze inclusieve versies van de Britse Vogue? Om het audiobestand te ontvangen, om thuis gratis een braillebestand van het nummer af te drukken, of om een fysieke braillekopie te ontvangen, kun je mailen naar accessiblevogue@condenast.co.uk.