nederlandse-topmodellen-jill-kortleve-en-mila-van-eeten-lopen-pucci-show-bij-zonsondergang-in-florence-252859
©Spotlight

Als je Pucci zegt, zeg je typische jaren zeventig-swirls, felle kleuren en zijden sjaals. Daar was dan ook geen gebrek aan tijdens de eerste show in jaren van het Italiaanse modehuis, die afgelopen donderdag plaatsvond in Florence. Artistiek directeur Camille Miceli wist een magische setting te creëren door haar catwalk op te stellen langs de rivier de Arno bij zonsondergang, wat – in combinatie met de kleding, gedragen door modellen als de Nederlandse Jill Kortleve en Mila van Eeten – een prachtig zomers plaatje opleverde. Dit was Pucci Resort 2024. 

Pucci Resort 2024 met Jill Kortleve en Mila van Eeten

Met de Ponte Vecchio op de achtergrond, verlicht door een romantische zonsondergang, kon het aanwezige modepubliek Pucci’s Resort 2024-collectie bewonderen. Op de catwalk zagen we al snel een bekend gezicht: Jill Kortleve. Het Nederlandse topmodel en de Vogue-coverster verscheen in een zwarte off-shoulderjurk met gekleurde en bedrukte horizontale strepen. Over haar schouder droeg ze een bijzonder accessoire: een heuse zwembadnoodle met swirlprint.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Even later spotten we opnieuw Nederlands talent: rising star en covermodel van Vogue’s meinummer Mila van Eeten. In tegenstelling tot Jill en de nog veel kleurrijkere ontwerpen die we voorbij zagen komen, droeg Mila een relatief toned down ensemble. Zo schreed het model langs de Arno-rivier in een zwarte set, bestaande uit een met witte lovertjes bezaaid jasje met bijpassende broek. Pucci’s kenmerkende swirls ontbraken niet volledig in haar look: Mila droeg gekleurde accessoires met de print en er piepte tevens een kleurrijke bikinitop onder haar jasje uit.

Mila van Eeten voor Pucci Resort 2024
©Spotlight
Mila op de catwalk bij Pucci in Florence.

Magische show in Florence

De reden dat Miceli voor Florence koos als locatie van haar eerste Pucci-show? Het was de thuisbasis van de oprichter van het modehuis, Emilio Pucci. Daarmee wilde ze een eerbetoon brengen aan de in 1992 overleden ontwerper. Dat deed Miceli tevens ook in de collectie, waarin ze verwees naar de geschiedenis van het modehuis. In 1971 ontwierp Emilio Pucci een embleem voor astronauten, wat zich vertaalde in space-age ontwerpen die een retro jaren zestig- en zeventig-sfeer ademden. Denk aan iriserende stoffen, tops van goudlamé en metallic details.

Daarnaast zagen we ook veel strandklare looks, van zwierige volumineuze kaftans tot bikini’s en wetsuits in Pucci’s bekende Marmo-print en zelfs rieten tassen in de vorm van een vrouwenlichaam dat een bikini draagt. Miceli sloot de show af met een reeks felgekleurde catsuits met capuchon en lichaamskettingen, een verwijzing naar haar vroegere ervaring als juwelen- en accessoiresontwerper. Voordat ze in september 2021 bij Pucci de rol van aristiek directeur op zich nam, was Miceli namelijk werkzaam bij Louis Vuitton als hoofdontwerper van de accessoires.

Bekijk hieronder een aantal looks van Pucci Resort 2024.