van-imaan-hammam-tot-jill-kortleve-nederlandse-modellen-stelen-de-show-bij-michael-kors-242727

New York Fashion Week kwam woensdag tot een einde. Op de laatste dag toonde de ontwerper met misschien wel de herkenbaarste New Yorkse stijl zijn collectie: Michael Kors bracht met zijn herfst/winter 2023-show een ode aan de krachtige stijl van de jaren zeventig, op een chique en tegelijkertijd moderne manier. Hoe hij dat deed? Met een tijdloze collectie geïnspireerd op iconen uit de seventies, gedragen door talloze supermodellen, onder wie opvallend veel van Nederlandse bodem. Modellen als Imaan Hammam en Jill Kortleve stalen de Michael Kors herfst/winter 2023-show, en dat zag er zo uit.

Michael Kors herfst/winter 2023

In een open ruimte, bezaaid met kunstmatige berkenbomen en een futuristische metalen pilaren, toonde Kors zijn nieuwste collectie. De maar liefst 65 verschillende looks werden gedragen door de toonaangevendste modellen van het moment, inclusief een opvallend aantal Nederlandse gezichten. Zo spotten we niet alleen fashion week’s favorite Jill Kortleve in een kasjmieren one-shoulderjurk op de catwalk, maar ook de Nederlandse Felice Noordhoff in een fonkelende look. En toen was daar plots ook nog niemand minder dan Nederlands supermodel Imaan Hamman. Het model maakt maar zelden een verschijning op de catwalk. Ze deed dan ook het hoofd van menig aanwezige draaien met haar verschijning in een knalrode outfit.

Naast talenten van eigen bodem werd de show ook gelopen door andere bekende supermodellen, onder wie niemand minder dan Amber Valletta. Ze werd vergezeld door modellen als Irina Shayk, Liya Kebede en Caroline Trentini. De modellen droegen klassieke New York-looks uit de jaren zeventig. Van lange visgraatjassen en scherpe broekpakken tot paillettenjurken en glamoureuze avondlooks in een gedempt kleurenpallet.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Ode aan vrouwelijke iconen uit de jaren 70

In heb publiek zaten talloze A-listers – van Katie Holmes tot Kate Hudson. Wie ook aanwezig was? Feministisch icoon en activiste Gloria Steinem. Ze was niet alleen aanwezig om de collectie front row te aanschouwen, maar was tevens een van de iconen op wie de show geïnspireerd was. Zo stelde Kors dat verschillende vrouwelijke iconen uit de seventies zijn inspiratie vormden voor de collectie. Van Jane Fonda en Tina Turner tot Aretha Franklin en Gloria Steinem. “Dit waren mijn influencers”, aldus de ontwerper in een Instagrampost. Dat Gloria Steinem nog steeds een invloedrijk stijlicoon is, werd zichtbaar tijdens de show. Talloze modellen droegen een laaghangende riem met ronde gesp, een look die herkenbaar is voor Steinems stijl.

Het resultaat is een collectie die Kors bestempelt als urban bohemia met een ode aan regelbrekende stijl. “Voor deze collectie dacht ik aan de dingen die me beïnvloedden toen ik volwassen werd in de jaren zeventig: de vrouwen die me beïnvloedden, de buurt die me beïnvloedde, en de combinatie van grote stadsglamour en bohemia die ik destijds in het New Yorkse Greenwich Village aantrof”, zo schrijft de ontwerper op Instagram. “De vrouwen die me toen en nu nog steeds intrigeren zijn de vrouwen die de regels breken.”