starpower-op-de-catwalk-gigi-kendall-naomi-jill-en-meer-lopen-de-versace-show-in-la-245866

Normaal gesproken is de show van Versace een van de hoogtepunten van Milan Fashion Week. Donatella Versace koos echter voor een andere aanpak en ruilde Milaan in voor Los Angeles om haar nieuwe herfst/winter 2023-collectie te presenteren. De show zou aanvankelijk vrijdagavond plaatsvinden, maar werd een dag vervroegd doordat er slecht weer voorspeld was. En dat was maar beter ook, want het spektakel speelde zich buiten af en we hadden niet graag gezien dat de indrukwekkende supermodellencast verregenend de catwalk over zou glibberen.

Versace herfst/winter 2023

In plaats daarvan zagen we powerwalk na powerwalk, zoals we van de modellen die voor het Italiaanse modehuis lopen gewend zijn. De show vond plaats buiten bij het Pacific Design Center in West-Hollywood, waar men kan genieten van een spectaculair uitzicht over Los Angeles. Niemand minder dan supermodel en coverster van Vogue’s maartnummer Gigi Hadid opende de show, gehuld in een zwart mantelpak. Even later verscheen ze in een tweede zwarte look: een doorschijnende korsetachtige top en een volumineuze rok. Met een uitvergrote fonkelende ketting en een zwarte cat-eye leverde Hadid een flinke portie femme fatale waar Versace zo bekend om staat.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Na Gigi volgden de grootste namen binnen de industrie. Naomi Campbell, Irina Shayk, Adut Akech, Kendall Jenner, Anok Yai, Vittoria Ceretti, Emily Ratajkowski, Anna Ewers… De lijst is oneindig. Stuk voor stuk waren de supers gekleed in krachtige silhouetten, van zwarte LBD’s met volume op de heupen en schouders tot kleurrijke godinnenjurken en sets in blauw, oranje, roze. Onder de toeschouders van dit spektakel dat Versace herfst/winter 2023 heet? A-listers als Miley Cyrus, Cher, Dua Lipa, Pamela Anderson, Anne Hathaway en Lil Nas X.

Nederlandse starpower

Alsof bovenstaande reeks topmodellen nog niet genoeg was, deed Donatella er nog een schepje bovenop. Zo verscheen er een hoop Nederlands trots op de Versace-catwalk. We spotten onder anderen Jill Kortleve, Imaan Hammam, Felice Noordhoff, Rianne van Rompaey en Kiki Willems. Over een enorme dosis starpower gesproken.

Bekijk hieronder een aantal van de supermodellenmomenten van Versace herfst/winter 2023.

Gigi Hadid bij Versace herfst/winter 2023
©Getty Images
1/9
Native Share
Gigi Hadid
Kendall Jenner
©Getty Images
2/9
Native Share
Kendall Jenner
Naomi Campbell
©Getty Images
3/9
Native Share
Naomi Campbell
Jill Kortleve
©Getty Images
4/9
Native Share
Jill Kortleve
Felice Noordhoff bij Versace herfst/winter 2023
©Getty Images
5/9
Native Share
Felice Noordhoff
Imaan Hammam bij Versace herfst/winter 2023
©Getty Images
6/9
Native Share
Imaan Hammam
Emily Ratajkowski bij Versace herfst/winter 2023
©Getty Images
7/9
Native Share
Emily Ratajkowski
Adut Akech bij Versace herfst/winter 2023
©Getty Images
8/9
Native Share
Adut Akech
Irina Shayk
©Getty Images
9/9
Native Share
Irina Shayk