gigi-hadid-over-haar-vogue-covershoot-in-the-tonight-show-deze-is-voor-alle-dutchies-244515
©Getty Images

Vorige week liep ze nog de show van Prada, deze week is ze volop het nieuwe seizoen van Netflix-serie Next In Fashion aan het promoten in New York. Gigi Hadid heeft het er maar druk mee. Tussendoor heeft het 27-jarige supermodel ook nog tijd om aan te schuiven bij The Tonight Show met Jimmy Fallon, waar ze niet alleen vertelt over haar presentatiekunsten in Next In Fashion, maar ook uitgebreid haar covershoot voor Vogue’s maartnummer bespreekt.

Gigi Hadid bij ‘The Tonight Show’

“Kijk hier eens naar”, zegt Fallon in The Tonight Show terwijl hij een van de covers van Gigi Hadid voor Vogue Nederland – het exemplaar met de Efteling-stickers op haar gezicht – omhoog houdt. “Stunning.” Na een luid applaus bespreken de twee het feit dat Gigi al 35 (!) Vogue-covers op haar naam heeft staan, die het model allemaal nog levendig voor de geest kan halen. Ze stond zelfs als klein meisje eens in een Frans modemagazine als toevallige voorbijganger in Parijs met een souvenir van de Eiffeltoren in de hand.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Wanneer Fallon naar de stickers op haar gezicht vraagt, begint Gigi – gekleed in een donkergroen leren pak met capuchon van Alexandre Vauthier – te vertellen: “Dit is de Nederlandse Vogue. Mijn moeder is Nederlands, dus ik was erg blij om deze cover te schieten. Ik deed dat met een van mijn beste vrienden, Alana O’Herlihy. We kregen veel creatieve vrijheid bij deze shoot en hadden er veel plezier mee. Deze stickers komen eigenlijk van een Nederlands attractiepark, genaamd de Efteling. Het is een prachtig, schilderachtig pretpark in een bos met allemaal sprookjes. En deze stickers werden speciaal overgevlogen uit Nederland voor de shoot.”

‘Heel speciale plek’

Hoewel het voor ons geen geheim is dat Gigi fan is van de Efteling, heeft het grote deel van het Amerikaanse publiek geen idee. Fallon vraagt of ze zelf wel eens in het park is geweest, waarop Gigi enthousiast antwoord geeft. “Elke zomer ging ik met mijn oom en tante die aan de overkant woonden. Het is een heel speciale plek voor mij en ik wilde graag verwijzen naar al die herinneringen, en naar mijn oma die is overleden. We hadden altijd een heel bijzondere tijd daar.” Om haar verhaal af te sluiten, zegt het model: “Deze is voor alle Dutchies, die snappen het helemaal als ze dit zien.” En daar heeft ze helemaal gelijk in.

Bekijk hieronder het fragment waarin Gigi Hadid in The Tonight Show vertelt over haar covershoot voor Vogue Nederland.