5-keer-het-bewijs-dat-gigi-hadid-nederlandse-roots-heeft-242635
©ANP

Ze domineert al jaren de modewereld, niet alleen met haar talloze campagnes en head turning catwalkmomenten, maar ook met haar unieke streetstyle en eigen modelabel Guest in Residence. Daarnaast schitterde ze ook nog eens op de cover van Vogue’s maartnummer. Hoewel ze geboren is in de Verenigde Staten en daar ook is opgegroeid, is het supermodel zich heel bewust van haar achtergrond. Door haar moeder, voormalig Nederlands model Yolanda Hadid, heeft Gigi stukjes van de Nederlandse cultuur meegekregen – en dat is te merken.

Zó Nederlands is Gigi Hadid

Van haar grote liefde voor poffertjes en de Efteling tot haar Nederlandse familie die regelmatig een verschijning maakt op haar Instagram, hieronder vind je al het bewijs dat Gigi Hadid ook écht (een beetje) Nederlands is.

Gigi is heel close met haar Nederlandse familie

Omdat haar moeder Nederlands is, heeft Hadid een complete Nederlandse familietak in Kaatsheuvel waar ze heel close mee is. Naast haar inmiddels overleden oma – die ze, hoewel ze Engels spreekt, gewoon ‘oma’ noemde – heeft Gigi ook een goede band met haar nichtje Joann van den Herik, die tevens een carrière als model heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

Ze houdt van poffertjes

Het supermodel steekt niet onder stoelen of banken dat ze compleet idolaat is van het Nederlandse traditionele gerecht. Zo heeft Hadid meerdere keren op Instagram en in interviews genoemd dat ze graag geniet van een portie Hollandse poffertjes. Ook in het coverinterview van Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek met Gigi liet het model haar liefde voor de zoete lekkernij doorschemeren. “Nu nog poffertjes en you have made my day“, zei ze na de shoot met Vogue. Naast Gigi is ook zus Bella fan van poffertjes, iets wat ze met regelmaat op social media deelt.

Ze gaat regelmatig van top tot teen in het oranje

Gigi heeft een unieke persoonlijke stijl en een veelzijdige garderobe waarin veel kleur voorkomt. We zien het topmodel regelmatig in oranje looks. Hoewel ze waarschijnlijk gewoon fan is van de vrolijke tint, kunnen we niet anders dan geloven dat het ook iets te maken heeft met haar Nederlandse roots. Neem bijvoorbeeld de oranje set – bestaande uit een blouse en pantalon met kanten details – van de Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp die ze in 2018 droeg (zie bovenstaande foto) of het feloranje power suit (zie onderstaand beeld). Wij vragen ons af: zou Gigi wel eens Koningsdag hebben gevierd?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)

Een bezoek aan de Efteling geeft haar een geluksgevoel

Met familie die in Kaatsheuvel woont, ligt het voor de hand dat Gigi wel eens een bezoek heeft gebracht aan de Efteling. En dat heeft ze zeker, heel vaak zelfs. Gigi bracht veel tijd door in het attractiepark in haar jongere jaren, en ze is nog altijd groot fan. “De Efteling was vaste prik als we in Nederland waren”, deelt het model met Yeliz in ons coverinterview. “Het brengt me terug naar mijn kinder- en tienerjaren. Als ik daar ben krijg ik direct weer dat geluksgevoel, dat ik ook had als kind.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Gigi’s fietskunsten doen niet onder voor die van de gemiddelde Nederlander

Wat Gigi Hadid nog meer op en top Nederlands maakt? Dat ze van jongs af aan heeft leren fietsen. Zo deelde Gigi eens op Instagram dat ze als klein meisje al op een tweewieler rondreed – samen met zus Bella. “Ik heb blijkbaar het Nederlandse gen gekregen dat fietsen heel serieus neemt”, schreef ze destijds bij de schattige foto van haar en Bella op de fiets bij de Kinderdijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid)