supermodel-gigi-hadid-en-haar-alter-egos-sieren-de-cover-van-vogues-maartnummer-241873
©Alana O'Herlihy, Vogue Nederland, maart 2023

Ze is een van dé supermodellen van deze tijd en kan niet weggedacht worden uit het modebeeld. We hebben het natuurlijk over Gigi Hadid. Het 27-jarige topmodel heeft nagenoeg voor elk gerenommeerd modehuis gelopen, was én is de ster van de grootste campagnes en heeft ontelbaar veel covers op haar naam staan – met als laatste toevoeging het gloednieuwe maartnummer van Vogue Nederland. En het beste van alles: ze is nog lang niet klaar met de modewereld. Dit kun je verwachten van Vogue maart 2023 met Gigi Hadid – die niet op één, maar op vier covers schittert.

Vogue maart 2023 met Gigi Hadid

Maart betekent – net als september – de start van een nieuw modeseizoen. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen (langzaam) en de natuur komt tot bloei. Kortom: het voorjaar komt eraan – ook in de mode. Hoe kunnen we dat beter inluiden dan met Gigi Hadid die de kersverse lente/zomer 2023-collecties tot leven brengt? Het topmodel – en al haar alter ego’s – werden gefotografeerd door haar jeugdvriendin Alana O’Herlihy. “Hier hebben we op gewacht”, zegt Gigi over de shoot in het interview met Vogue’s hoofdredacteur Yeliz. “We zijn tegelijkertijd aan de slag gegaan in de modewereld en dan werk je weleens samen, maar altijd in opdracht. Er zijn dan altijd kaders, regels, moetjes. Heel bijzonder om voor Vogue Nederland samen iets van ons te creëren.”

Gigi Hadid voor Vogue Nederland maart 2023
©Alana O’Herlihy, Vogue Nederland, maart 2023

Gigi keek ernaar uit om in elk van de karakters – van plastic bruid tot Gigi als een glamoureuze versie van het vrijheidsbeeld – te kruipen, maar had zelf nog één belangrijke toevoeging: iets met de Efteling. Gigi bracht daar veel tijd door in haar jeugd en is nog altijd groot fan. “Mijn familie komt uit Kaatsheuvel. De Efteling was vaste prik als we in Nederland waren. Het brengt me terug naar mijn kinder- en tienerjaren. Als ik daar ben, krijg ik direct weer dat geluksgevoel, dat ik ook had als kind.” Wat dat ‘iets’ is geworden? Eftelingstickers van Pardoes, Lange Jan en Holle Bolle Gijs, geplakt op haar gezicht.

Dé trends van het nieuwe modeseizoen

Naast de Eftelingstickers zijn ook de belangrijkste modelooks van de lente/zomer-2023-collecties aanwezig op de set, van Chanel en Louis Vuitton tot Rick Owens en Prada. En niet alleen op de set met Gigi, maar ook op die van de andere modeseries die in Vogue’s maartnummer prijken. Neem bijvoorbeeld de shoot Dans la Rue, waarvoor Nederlands model Julie Hoomans in de allermooiste looks van de catwalks door fotograaf Marc de Groot werd vastgelegd. En waar kan dat beter dan in de nog lege straten van het kloppende hart van de modewereld, Parijs?

Trends in de modeserie in Vogue maart 2023
©Marc de Groot, Vogue Nederland, maart 2023

Nu het nieuwe seizoen aanbreekt, is het de hoogste tijd om de balans op te maken: wat zijn de trends die tijdens de lente/zomer van 2023 domineren? In dit nieuwe maartnummer praat modejournalist Fiona Hering je helemaal bij: “Veel ontwerpers pakten flink uit met godinnenjurken, meters lamé en pailletten. Het idee: als het einde van de wereld nadert, kun je maar beter dansen op de vulkaan, maar wel ‘bewapend’ met militaire details en crinolines ter bescherming.”

Broederliefde

Verder in Vogue: een uitgebreid interview met de broers Hofman. Terwijl Tim met zijn programma BOOS de media in 2022 domineerde én fileerde, deden Sam en Rijk eenzelfde gooi naar aanzien met BROERS, inmiddels de populairste podcast van het land. Maar het begon ooit in Vlaardingen, in dat ouderlijk huis waar ze leerden ‘hoe je jezelf together houdt’, maar waar het vaak ook overloopt van de energie. “Elke psycholoog heeft bij ieder van ons weleens opgeworpen: ‘Zou je misschien toch niet een keer een ADHD- test willen doen?'”, aldus Tim. “We weten het toch al”, aldus Rijk.

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe maartnummer, dat vanaf 16 februari in de winkels ligt en hier online te bestellen is.

Broederliefde in Vogue maart 2023
©Jouke Bos, Vogue Nederland, maart 2023