bella-en-gigi-hadid-brengen-de-coolste-trend-uit-2010-terug-indie-sleaze-236010
©ANP

Bella en Gigi Hadid reisden onlangs naar Aspen, Colorado, voor een trip met vrienden. Hoewel wij tijdens een vakantie misschien in onze meest comfy en minst stijlvolle looks gehuld gaan, zorgen de zussen Hadid voor een stijlvol modemoment in gecoördineerde looks. Outfits die ons in één keer terug brengen naar circa 2010 – een tijdperk gedomineerd door de indie sleaze-trend. En dat ziet er anno 2022 zó uit.

Bella en Gigi Hadid zijn fan van indie sleaze-trend

De indie sleaze-trend is een mix van jaren negentig grunge en jaren tachtig overdaad, met een licht-pretentieuze visie op retrolooks. Deze trend werd gepionierd door Kate Moss en Pete Doherty eind jaren 2000 en begin 2010. Je herinnert je vast nog wel de beelden van het koppel in strakke skinny jeans, T-shirts met gaten en dunne sjaaltjes met lange kettingen. Vervolgens werd de stijl al snel overgenomen door stijlmakers als Sienna Miller, Alexa Chung en Mary-Kate Olsen. Sindsdien wordt de Y2K-stijl steevast gekenmerkt door oversized geruite shirts met gescheurde panty’s, vintage cowboylaarzen en hoofdbanden.

Nadat we de zussen in meerdere looks uit de weird girl aesthetic-trend spotten, gaan Bella en Gigi nu voor de meer grungy look in de vorm van de indie sleaze-stijl. Bella koos tijdens de trip voor een denim rok met riem en laarzen. Daarbij combineerde het model een leren jas en een kleurrijke sjaal. Net als haar zus droeg Gigi een soortgelijke look met een lange rok en leren jas. Daarbij koos Gigi een paar cowboylaarzen, een van de grootste schoenentrends van het moment.

Waar Bella haar kenmerkende athleisure-stijl lijkt te verruilen voor de indie sleaze-stijl, verkiest Gigi dezelfde look boven haar kenmerkende California-stijl. En eerlijk; deze retro-geïnspireerde grungy outfits zijn minstens zo cool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mimi Cuttrell (@mimicuttrell)