lage-uggs-met-platform-zijn-de-meest-gewilde-schoenen-van-dit-moment-228465
©Getty Images

Even leek het erop dat we – met de grote terugkeer van de torenhoge hak – comfortabel schoeisel achter ons hadden gelaten. Maar niets is minder waar: ook nu de coronapandemie grotendeels voorbij is, gaan onze Birkenstocks, Crocs en Balenciaga-sneakers nergens naartoe. Nu het najaar zijn intrede heeft gedaan en er koudere dagen op komst zijn, beleven ook de extreem comfy Ugg-laarzen weer een opleving. Niet je good ol‘ klassiekers, maar een geüpgradede versie. Lage Uggs met platform, welteverstaan.

Lage Uggs met platform

Door de enorme Y2K-beweging die gaande is, was het te verwachten: Ugg-laarzen hebben vijftien jaar na hun hoogtepunt weer een plek in het modebeeld geclaimd. De comeback van de knusse laarzen is al een tijdje aan de gang, vanaf het moment dat we midden in de lockdown zaten en alles om comfort draaide. Vervolgens werden de mini-Uggs geïntroduceerd: laarzen die tot niet hoger dan de enkel reikten. Menig supermodel liep ermee weg, van Kendall Jenner tot Kaia Gerber.

Nu is er een nieuwe variant die ook in de smaak valt bij beroemde vrouwen, waaraan slechts een dikkere zool is toegevoegd. Een klein verschil misschien, maar maakt een platform niet gewoon alles beter? Wel als je het aan de Hadid-zussen vraagt, die bekend staan om hun stijlvolle streetstylelooks. Zowel Gigi als Bella werden onlangs gespot in lage Uggs met platformzool. Waar Gigi de schoenen combineerde met een kobaltblauw loungepak van haar recent gelanceerde modelabel Guest In Residence, koos Bella voor een meer edgy look: witte mini-shorts, een vintage leren jack en witte sportsokken. Ook supermodel Adut Akech is met het schoeisel gezien, die ze droeg met een zwarte leren bikerjas en een denim minirok.

TikTok-trend

De korte laarzen gaan ook viral op TikTok, mede dankzij een video van gebruiker @tariromakoni die haar mening deelde over Bella’s look. “Herfst betekent comfort, comfort betekent Uggs. Welke Uggs kopen we? Ik wil dat we het daarover hebben”, zegt ze in de video. Het antwoord op die vraag is ongetwijfeld de lage Uggs met platform. Daarbij noemt ze – uiteraard – Bella, maar ook Elsa Hosk, die de schoenen combineerde met een grijze kasjmieren set tijdens New York Fashion Week. “Als het Bella-, Gigi- en Elsa-approved is, wie zijn wij om dan nee te zeggen”, klinkt de reactie van UGG in de comments. En daarmee kunnen we het niet anders dan eens zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JARED MICHAEL SISKIN (@jaredsiskin)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mimi Cuttrell (@mimicuttrell)