gigi-hadid-pleit-voor-terugkeer-van-de-lange-spijkerrok-226817
©SIPA Press France/ANP

De zusjes Hadid maakten afgelopen weekend down town New York onveilig ter ere van Bella’s 26e verjaardag. Terwijl de jarige Bella Hadid een discrete, volledig zwarte look droeg voor de gelegenheid, ging Gigi voor een meer opvallende outfit. Ze koos een verrassende herfstrok die we nog kennen uit de vroege jaren 2000. (Hint: grote kans dat je kunstdocent op de middelbare school de rok droeg).

Look Gigi Hadid

De throwback piece in kwestie is een lange spijkerrok met tie-dye details. Het licht bohemienachtige item stond eerder in de spotlights in de vroege jaren zero’s, mede dankzij Britney Spears tijdens de MTV VMA’s van 2000. Gigi Hadid draagt tijdens het feestje van haar zusje een vintage denim en zijden maxirok van Roberto Cavalli. De rok is gedeeltelijk gebleekt en heeft een zwierige zijden zoom, waardoor hij meteen moderner aanvoelt (en lichter dan een volledig bedekte denim rok). Ook haar manier van stijlen helpt mee: ze combineert de rok met een korte coltrui en leren blazer.

Terugkeer lange spijkerrok

Dus, gaan we de denim maxi opnieuw omarmen in 2022? Gezien het feit dat Bella er vorig jaar ook een droeg, kunnen we stellen dat de lange spijkerrok terug is. Tijdens de recente modeweken zagen we ook veel lange jeansrokken voorbij komen, onder andere bij Diesel, Altuzarra en Luar.

Als je geïntrigeerd bent door de look, laat je dan vooral inspireren door Gigi en combineer de denim met een rustige doch sexy top. Zo blijft je look artistiek, maar dan zonder dat vleugje kunstdocent.

gigi hadid spijkerrok denim maxi skirt new york
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.