bella-hadid-ontwerpt-collectie-voor-about-you-en-schittert-in-campagne-225915
©About You

Als er iemand is waar we dit seizoen niet omheen kunnen, dan is het Bella Hadid wel. Het half-Nederlandse supermodel loopt bijna elke show tijdens fashion week (waarbij ze voor het meest viral moment heeft gezorgd). Ook is ze het gezicht van meerdere grote campagnes. Haar nieuwste project? Een samenwerking met online modegigant About You, waarmee ze een exclusieve collectie samenstelde met haar favorieten voor het komende herfst/winter 2022-seizoen.

Bella Hadid x About You

De nieuwe collectie van About You is typisch Bella Hadid. Zo zijn de in totaal 64 items geïnspireerd door de jaren ’90 en ’00 – tijdperken die de persoonlijke garderobe van het supermodel definiëren. Fans zullen Bella’s stijl dan ook meteen herkennen. We zien bijvoorbeeld een klassieke blouse met gilet en stropdas (een look die ons sterk deed denken aan deze preppy outfit), een cropped T-shirt en beenwarmers à la de Balletcore-trend (waarvan Bella een voorloper is) en een langere rok (ook een recente favoriet van het model) voorbijkomen.

Bella Hadid met een stropdas
©About You

Hadid was van begin tot eind betrokken bij het ontwerpproces. “Toen we Bella voor het eerst ontmoetten, was ze erg enthousiast om haar ideeën en visie met ons te bespreken en deze in werkelijkheid om te zetten”, vertelt Sofia Hagemeier, Team Lead Exclusive Cooperations bij About You. “Voor het ontwerpproces hebben we uren samengezeten en Bella bracht zelfs stukken uit haar eigen garderobe mee als inspiratie. Ze had de leiding tijdens het hele ontwerpproces en was een echte teamspeler. Het hele team vindt het geweldig om met Bella samen te werken.”

Klassiek en edgy

Naast dat ze de collectie samenstelde, schittert Hadid ook in de bijbehorende campagne waarbij ze de rol van model én stylist op zich nam. De beelden geven precies de klassieke en toch ook edgy vibe die we van het supermodel gewend zijn. Klassieke mannenmode-elementen worden gecombineerd met minirokken, meer gestroomlijnde silhouetten met sneakers en hoge sokken, en aaibare oversized bucket hats met doorschijnende tops.

De looks variëren van warme aardetinten tot felle kleuren zoals rood met accenten in limoen en roze. Voor de collectie zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder mesh, jersey, denim en leer. De finishing touch zijn vier geupcyclede stukken, allemaal gemaakt van 100 procent gerecycled denim: twee rokken, een handtas en een stropdas.

De Bella Hadid x About You-collectie is vanaf 10 oktober 2022 om 13:00 uur exclusief verkrijgbaar bij About You.

Bella Hadid voor About You
©About You