bella-hadid-bewijst-tot-drie-keer-toe-de-lange-rok-is-het-item-voor-de-herfst-224978

Van Milaan naar Londen en door naar Parijs: Bella Hadid heeft het maar druk met de modeweken. Het model loopt de grootste shows, maar flikt het ook om ons tussendoor te voorzien van de mooiste streetstylemomenten. Haar meest recente favoriete kledingstuk: de lange rok.

Bella Hadid in Milaan

Als iemand ons weet te inspireren met haar streetstyle, is het wel miss Bella Hadid. Waar veel beroemdheden en modellen gespot worden in full looks van ontwerpers, weet het model haar outfit interessant te houden door vintage favorieten te combineren met nieuw design.

Toch lijkt het erop dat ze voor haar reis naar Milaan een uniform heeft gecreëerd: een combinatie van een lange rok met hoge laarzen of sokken. In de Italiaanse modehoofdstad werd ze er welgeteld drie keer in gespot. Zo zien we haar in een legergroene rok tot over de knieën die ze combineert met een geruiten top, windjack en hoge laarzen. Een dag later spotten we haar in een trui van Nike, gecombineerd met een suede A-lijn rok en karamelkleurige laarzen met vierkante neus.

Haar laatste look met de rok is een meer dressed up variant: Bella Hadid draagt een geplooide grijze midirok, gecombineerd met een bijpassende bralette en blazer. De laarzen zijn ditmaal ingeruild voor hoge sokken en sportieve schoenen.

Perfecte kledingstuk voor herfst 2022

Je ziet: de lange rok is een veelzijdig kledingstuk. In de zomer zagen we de lange rok al vaak voorbij komen (zo is-ie onderdeel van het zomeruniform van Emma Chamberlain), maar de rok is ook het perfecte transitiestuk naar de herfst. Gecombineerd met laarzen blijven de benen bedekt en heb je een warme outfit. Tip: voor echt gure temperaturen kun je de look zelfs combineren met een thermolegging. Verplicht langebroekenweer is verleden tijd.

Daarnaast bewijst Bella dat je een klassiek kledingstuk als een lange rok ook zeker op een casual manier kunt stijlen. De clash tussen een A-lijn rok en een shell-materiaal trui maakt haar look alledaags doch interessant. En het windjack dat ze met haar rok combineert, is altijd een welkom item op dagen waarop 96 procent regen is voorspeld (oftewel, nu).

Kun je in dit druilerige weer wel wat inspiratie gebruiken voor je herfstlooks? Bekijk de drie streetstylemomenten van Bella Hadid hier:

bella hadid milan fashion week streetstyle cargo rok
©ANP
1/3
Native Share
bella hadid streetstyle milan fashion week milaan rok
©ANP
2/3
Native Share
bella hadid streetstyle milan fashion week lange rok
©ANP
3/3
Native Share