fashion-rodeo-zo-draag-je-cowboylaarzen-in-2022-209620

Modeshows barsten dit seizoen van de western invloeden. Even kort de best practices op een rij: bij de Hermès Spring/Summer 2022 show zien we op western geïnspireerde statement accessoires, bij Olivier Theyskens komen de franjes terug en zowel Celine als Stella McCartney aanbidden de cowboylaarzen.

Streetstyle

Anders dan andere jaren, kunnen we vaststellen dat de Amerikaanse western invloeden duidelijk hun weg naar de streetstyle vinden. De geliefde cowboylaars komt in diverse lengtes, kleuren en finishes voorbij. De keuze is reuze. Hier geven we je de beste tips voor hoe je de boots draagt.

Comfort over fashion

Voor een stijlvolle, stoere Wilde Westen-look kun je het best voor leren cowboylaarzen kiezen. Dit materiaal is wel wat stug in het begin, maar naarmate je er langer op loopt, wordt de laars soepeler. Tipje van de sluier: loop ze niet uit, maar fiets ze uit. Op die manier worden cowboylaarzen soepeler en gaan ze meer naar je voeten staan, zónder dat je pijnlijke voeten krijgt van het lopen.

Suède cowboylaarzen

Wil je voor een meer lieve look gaan? Kies dan suède cowboylaarzen. Deze geven je gehele stijl een zachtere uitstraling. Tip voor comfort: houd ze droog. Nadeel van suède laarzen is namelijk dat ze in vergelijking met leren laarzen minder goed beschermd zijn tegen regen. En als ze nat worden, krimpen ze. Om dit te voorkomen kun je dus het beste waterafstotende schoenspray gebruiken.

Een aantal van onze favoriete stijlen tijdens Fashion Week