deze-fashion-hacks-zijn-perfect-voor-onzeker-wisselvallig-weer-209161
©Acielle / StyleDuMonde

Dan weer regen, dan weer zon: het is in deze tijd van het jaar elke dag weer een verrassing wat de weergoden voor ons in petto hebben. Voor wie niet bibberend op de fiets of op kantoor wil zitten, hebben wij de nodige fashion hacks verzameld. Hier vind je jouw ultieme mode-inspiratie voor wisselvallig, Hollands weer. We kijken af bij het creatieve modevolk, dat als geen ander weet hoe je goed voorbereid – en, niet geheel onbelangrijk, modieus – de deur uitgaat.

Fashion hacks voor onzeker, wisselvallig weer

Laagjes zijn je beste vriend

Layers, layers, layers. Een van de beste tips om goed voorbereid de deur uit te gaan is het dragen van laagjes. Zo kun je altijd items aan- en uittrekken wanneer het weer je ineens verrast.

Fashion hack wisselvallig weer
©Acielle / StyleDuMonde

De klassieke (sport)legging

Begin met een basislaag voor de warmte, zoals een zwarte legging, en voeg dan kleding toe. Je hebt vast wel een zwarte legging in de kast. Draag ‘m als underwear onder je favoriete rok of jurk. Hij houdt je warm en comfortabel.

zwarte legging onder je favoriete outfit
©Acielle / StyleDuMonde

De multi-purpose maxi sjaal

De maxi sjaal is een item dat perfect is in combinatie met het Hollandse weer. De hack? Investeer in een sjaal die je op meerdere manieren kunt dragen. Zorg dat-ie lang genoeg is om – als het ineens waait – helemaal rond je hoofd te wikkelen.

Maxi sjaal multi-purpose
©Acielle / StyleDuMonde

Vest om je schouders

Een vest kun je aantrekken, dat weten we. Wat ook kan: de mouwen als sjaal gebruiken. Kijk maar.

sjaal om schouders
©Acielle / StyleDuMonde

Een harige bucket hat

De laatste hack: take care of that hair. Laat kou, wind en regen je dag niet verpesten. Wat je ook moet weten is dat je haren en hoofdhuid sneller uitdrogen door de kou. Bescherm je hoofd daarom met een pet of – nog leuker – met een harige bucket hat.

Furry bucket hat wisselvallig weer
©Acielle / StyleDuMonde