deze-fashion-hacks-zijn-perfect-voor-wisselvallig-weer-209161
©Acielle / StyleDuMonde

Lezen we dit nou goed? Na dagen mooi weer, komen er sneeuwbuien onze kant op. Met het weer zijn we, net als met mode, dagelijks bezig. Hier vind je jouw ultieme mode-inspiratie voor wisselvallig, Hollands weer. We kijken af bij het creatieve modevolk, dat als geen ander weet hoe je goed voorbereid – en, niet geheel onbelangrijk, modieus – de deur uitgaat.

Fashion hacks voor onzeker, wisselvallig weer

Laagjes zijn je beste vrienden

Fashion hack wisselvallig weer
©Acielle / StyleDuMonde

Layer, layer, layer. Een van de beste tips om goed voorbereid de deur uit te gaan is het dragen van laagjes. Zo kun je altijd items aan- en uittrekken wanneer het weer je ineens verrast.

De klassieke (sport)legging

zwarte legging onder je favoriete outfit
©Acielle / StyleDuMonde

Begin met een basislaag voor de warmte, zoals een zwarte legging, en voeg dan kleding toe. Je hebt vast wel een zwarte legging in de kast. Draag ‘m als underwear onder je favoriete rok of jurk. Hij houdt je warm en comfortabel.

De multi-purpose maxi sjaal

Maxi sjaal multi-purpose
©Acielle / StyleDuMonde

De maxi sjaal is een trend die het Hollandse weer op het lijf geschreven is. De hack? Investeer in een sjaal die je op meerdere manieren kunt dragen. Zorg dat’ie lang genoeg is om – als het ineens waait – helemaal rond je hoofd te wikkelen.

Vest om schouders 

sjaal om schouders
©Acielle / StyleDuMonde

Een vest kun je aantrekken, dat weten we. Wat ook kan: de mouwen als sjaal gebruiken. Kijk maar.

Een harige bucket hat

Furry bucket hat wisselvallig weer
©Acielle / StyleDuMonde

De laatste hack: take care of hair. Laat kou, wind en regen je dag niet verpesten. Wat je ook moet weten is dat je haren en hoofdhuid sneller uitdrogen door de kou. Bescherm je hoofd daarom met een pet of – nog leuker – met een harige bucket hat.