vogues-talent-to-watch-ik-bouw-online-ruimtes-waar-je-al-spelend-werkt-aan-je-mentale-welzijn-207297
©Bianca Carague

In Vogue’s Talent to Watch vind je de volgende generatie creatievelingen die mode en cultuur vormgeven. Wat deze groep kenmerkt is dat ze jong, creatief en onconventioneel zijn. Zij bepalen de toekomst. Deze week: social designer Bianca Carague (26) uit Rotterdam. Ze maakt geestelijke gezondheidszorg toegankelijk door online ruimtes te bouwen waar je kunt werken aan je mentale welzijn. 

Meditatiebos

“We leven in een geestelijke gezondheidscrisis, dus ik zocht naar manieren om gezondheidszorg toegankelijker te maken. Bump Galaxy is een grote virtuele ruimte en ontstaan tijdens de lockdown in 2020. Simpelweg door anderen uit te nodigen om Minecraft met mij te spelen. Het een ruimte waar je met verschillende missies je mentale welzijn kunt verbeteren.

Spelers kunnen verschillende Care Commons bezoeken, zoals een meditatiebos om over je dromen na te denken en je angsten onder ogen te zien. Professionals uit de geestelijke gezondheidszorg van over de hele wereld zitten ook in het spel. Zij werken samen met spelers aan virtuele therapiesessies.”

©Bianca Carague

Virtueel monument

“Een virtuele wereld maakt het verwerken van emoties in de fysieke wereld makkelijker. Ook is virtuele gezondheidszorg toegankelijker voor iedereen, omdat je slechts internet nodig hebt. Om een persoonlijk voorbeeld te noemen: mijn oma overleed vorig jaar. Ik heb een monument voor haar gebouwd. Iets wat ik in de fysieke wereld niet had kunnen doen, maar wel heeft geholpen om haar dood te verwerken.

In het echte leven kun je geen boom binnen 20 minuten zien groeien, terwijl dat heel therapeutisch kan zijn. Ik geloof dat deze digitale laag een compleet nieuwe betekenis kan geven aan therapie. Een virtuele wereld kan veiliger voelen, een plek waar je echt bezig kunt zijn met je gevoelens en emoties.”

Escape room

Bump Galaxy is nog niet af, maar mensen kunnen zich er wel alvast voor inschrijven. Voordat Bump Galaxy live gaat, ben ik van plan een spel genaamd Mind Tower uit te brengen. Het is een escaperoom spel gericht op mentale gezondheid.

Elementen uit het spel helpen je ontsnappen aan de grenzen van je geest. Spelers kunnen tijdens de soft launch voorstellen indienen voor missies in het spel gerelateerd aan mentale gezondheid. Plan is om de missies samen met hen te creëren en een tweede lancering te doen met die geïmplementeerde ideeën. Spelers die het spel uitspelen krijgen een NFT, die hen later speciale toegang geeft tot Bump Galaxy.”

©Image Credits: Digital Garment on Avatar – Linea Etnika for Bzaar Collective

Gen C: Children of 2050

“Waar ik ook mee bezig ben, is de tentoonstelling Gen C: Children of 2050. Hier bouw ik met bezoekers aan digitale werelden voor toekomstige kinderen. Ik heb klimaatverandering als uitgangspunt gebruikt en stel vier unieke mogelijke scenario’s voor als reactie op het veranderende klimaat.”