zilveren-sieraden-maken-een-comeback-6-sieradenmerken-die-je-wil-kennen-220579

Gouden of zilveren sieraden, het blijft een persoonlijke voorkeur. Toch zien we na een overvloed van goud langzamerhand steeds meer zilver op de catwalk en bij cultmerken op Instagram.

Rihanna voorspelde de comeback van zilver

Toen Rihanna eind vorig jaar tijdens de Savage x Fenty-show werd gevraagd naar haar ideale herfstoutfit, antwoordde de zangeres turned ondernemer: “Ik stel me looks voor met veel zilveren accessoires. Ik denk dat metallic terug moet komen, vooral zilver.” Ze had overigens al daad bij het woord gevoegd en vervolgde: “Ik draag vanavond veel zilveren sieraden – zelfs mijn teennagels zijn op dit moment zilver.”

En als Rihanna het zegt, dan gebeurt het ook. Na een aantal jaar waarin gouden sieraden de absolute favoriet waren, spotten we steeds vaker zilveren juwelen. Opvallend detail: de sieraden zijn uitbundiger en grootser dan ooit. Tijdens de modeweken voor het herfst/winter 2022-seizoen spotten we gigantische zilveren armcuffs, kristallen kettingen en enorme zilveren oorbellen.

6 merken met statement zilveren sieraden

Ook cultmerken die met name populair zijn op Instagram experimenteren steeds meer met zilver. Het ene sieraad is nog uitbundiger dan het andere en de benaming statement sieraad is nog zacht uitgedrukt. We zetten zes sieradenmerken met de mooiste zilverkleurige items op een rij.

1. Louise Konrad

De Thai-Zwitserse Louise Konrad leerde zichzelf smeden, werken met was en steenzetten. Met deze skills ontwerpt Konrad klassieke ontwerpen in gedurfde vormen en maten. Zo zijn de ringen groots en bevatten de sieraden gekleurde, gerecyclede edelstenen, afkomstig van een edelsteenspecialist in Londen. Voor een uitbundige hand-party ben je hier aan het juiste adres, al is één sieraad op zichzelf ook al een eyecatcher.

2. Hugo Kreit

Dit Parijse label is nog geen twee jaar oud, maar de sieraden hebben nu al om beroemdheden als model Jill Kortleve, Euphoria-ster Barbie Fereirra en zangeres Dua Lipa gehangen. De items springen er vooral uit vanwege de unieke vormen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals oorbellen in de vorm van lelies en koraalvormige nagelringen. Naast zilver experimenteert Hugo Kreit ook met allerlei andere kleuren sieraden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hugo Kreit (@hugokreit)

3. Panconesi

Marco Panconesi heeft een carrière waar je u tegen zegt. Nadat de Italiaan afstudeerde bij de gerenommeerde modeschool Polimoda in Florence, werkte hij als accessoire-ontwerper voor Givenchy en later Balenciaga. Later werkte hij samen met Mulberry en Mugler en werd hij head designer voor Fendi en design director voor Swarovski. Zijn eigen label startte Marco in 2018. Voor zijn sieraden speelt de ontwerper heel erg met ronde vormen en het liefst hangt hij oren helemaal vol met kunstzinnige versieringen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @panconesi

4. Elza White

Op zoek naar one-of-a-kind zilverkleurige sieraden met organische vormen? Voor de items van dit Londense sieradenmerk wordt gebruik gemaakt van 100 procent gerecycled metaal en ieder stuk wordt op bestelling gemaakt, om zo geen sieraad te produceren dat niet wordt verkocht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Elza White (@elzawhite_)

5. Echo Shawna

Echo is naar eigen zeggen een jager die altijd op zoek is naar bedels en objecten om unieke sieraden mee te creëren. Dit maakt de kettingen en belly chains niet alleen uniek, maar ook upcycled. Je raakt niet uitgekeken naar de bijzondere elementen waaruit één sieraad bestaat.

6. Janky Jewels

Dit New Yorkse label mag Olivia Rodrigo en Bella Hadid al tot fans rekenen. Sieradenontwerper Carol Li begon Janky Jewels in 2018 en haalt haar inspiratie uit grijpautomaten bij bodega’s, bezoekjes aan dollar stores, popcultuur, maar ook door af te kijken bij haar vaders werk als juwelier.