zilveren-sieraden-zijn-terug-9-merken-die-je-wil-kennen-271317

Gouden of zilveren sieraden, het blijft een persoonlijke voorkeur. Toch zien we na een overvloed van goud langzamerhand steeds meer zilver op de catwalk en bij cultmerken op Instagram. We zetten onze favoriete merken met zilveren sieraden op een rij.

Rihanna voorspelde de comeback van zilver

Toen Rihanna tijdens een eerdere Savage x Fenty-show werd gevraagd naar haar ideale outfit, antwoordde de zangeres turned ondernemer: “Ik stel me looks voor met veel zilveren accessoires. Ik denk dat metallic terug moet komen, vooral zilver.” Ze had overigens al daad bij het woord gevoegd en vervolgde: “Ik draag vanavond veel zilveren sieraden – zelfs mijn teennagels zijn op dit moment zilver.”

En als Rihanna het zegt, dan gebeurt het ook. Na een aantal jaar waarin gouden sieraden de absolute favoriet waren, spotten we steeds vaker zilveren juwelen. Opvallend detail: de sieraden zijn uitbundiger en grootser dan ooit. Tijdens de modeweken spotten we gigantische zilveren armcuffs, kristallen kettingen en enorme zilveren oorbellen.

9 merken met statement zilveren sieraden

Ook cultmerken die met name populair zijn op Instagram experimenteren steeds meer met zilver. Het ene sieraad is nog uitbundiger dan het andere en de benaming statement sieraad is nog zacht uitgedrukt. We zetten negen sieradenmerken met de mooiste zilverkleurige items op een rij.

Louise Konrad

De Thai-Zwitserse Louise Konrad leerde zichzelf smeden, werken met was en steenzetten. Met deze skills ontwerpt Konrad klassieke ontwerpen in gedurfde vormen en maten. Zo zijn de ringen groots en bevatten de sieraden gekleurde, gerecyclede edelstenen, afkomstig van een edelsteenspecialist in Londen. Voor een uitbundige hand-party ben je hier aan het juiste adres, al is één sieraad op zichzelf ook al een eyecatcher.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by louise konrad (@louisenotvuitton)

Hugo Kreit

Dit Parijse label is nog geen drie jaar oud, maar de sieraden hebben nu al om beroemdheden als model Jill Kortleve, Euphoria-ster Barbie Fereirra en zangeres Dua Lipa gehangen. De items springen er vooral uit vanwege de unieke vormen die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals oorbellen in de vorm van lelies en koraalvormige nagelringen. Naast zilver experimenteert Hugo Kreit ook met allerlei andere kleuren sieraden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hugo Kreit (@hugokreit)

Panconesi

Marco Panconesi heeft een carrière waar je u tegen zegt. Nadat de Italiaan afstudeerde bij de gerenommeerde modeschool Polimoda in Florence, werkte hij als accessoire-ontwerper voor Givenchy en later Balenciaga. Later werkte hij samen met Mulberry en Mugler en werd hij head designer voor Fendi en design director voor Swarovski. Zijn eigen label Panconesi startte Marco in 2018. Voor zijn sieraden speelt de ontwerper heel erg met ronde vormen en het liefst hangt hij oren helemaal vol met kunstzinnige versieringen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @panconesi

Elza White

Op zoek naar one-of-a-kind zilverkleurige sieraden met organische vormen? Voor de items van het Londense sieradenmerk Elza White wordt gebruik gemaakt van 100 procent gerecycled metaal en ieder stuk wordt op bestelling gemaakt, om zo geen sieraad te produceren dat niet wordt verkocht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elza White (@elzawhite_)

Echo Shawna

Echo Shawna is naar eigen zeggen een jager die altijd op zoek is naar bedels en objecten om unieke sieraden mee te creëren. Dit maakt de kettingen en belly chains niet alleen uniek, maar ook upcycled. Je raakt niet uitgekeken naar de bijzondere elementen waaruit één sieraad bestaat.

Hart0049

Dit sieradenmerk is opgericht door Mehdi, een Duitse mode-influencer die de stijl van zijn sieraden volledig belichaamt. Hart0049 combineert de harde look van zilveren sieraden met variaties van harten: geschreven, gebroken of als medaillon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HART [ˈhɑrt] (@hart0049)

Jilla

Jilla is een merk van eigen bodem – Rotterdams om precies te zijn. Ieder stuk van het sieradenmerk is custom ontworpen en wordt met de hand gemaakt van sterling zilver (het merkt heeft ook puur gouden sieraden). De sieraden hebben vooral organische en liquid-achtige vormen die lijken alsof ze van je lichaam druipen.

Fragille

Antwerpen mag dan bekendstaan om zijn diamanten en sieraden: dit sieradenmerk is alles behalve cliché. Fragille is opgericht door Gille Peeters, die studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen. Na haar studie richtte ze haar luxemerk op dat sieraden van klassieke materialen combineert met een speelse esthetiek. De originele ontwerpen, zoals de smiley- en bloemenringen, wisten al de aandacht te trekken van internationale beroemdheden als Karrueche Tran, Rita Ora en influencer Victoria Paris.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRAGILLE (@__fragille__)

Moncollier

Met de geboorte van haar eerste kind besloot Cris haar carrière als apotheker achter zich te laten om van haar hobby haar levensproject te maken: sieraden ontwerpen. In 2014 richtte ze het merk Moncollier op. Het Spaanse merk staat vooral bekend om grote sieraden als lange oorbellen en armcuffs, maar met een minimalistisch en modern ontwerp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moncollier (@moncollierbcn)