ik-wil-dat-mensen-zich-meteen-cool-voelen-alicia-keys-over-haar-spectaculaire-moncler-samenwerking-246114
©Exclusief beeld van de Moncler X Alicia Keys campagne

Sinds haar debuutalbum Songs in A Minor uitkwam in 2001, heeft Alicia Keys voortdurend aan de top gestaan. Niet alleen heeft de singer-songwriter hits uitgebracht als Fallin’, No One en Empire State of Mind, ze stapt nu ook in de modewereld met een Moncler-samenwerking. (Tijdens London Fashion Week gaf Keys een verbluffend optreden tijdens het evenement The Art Of Genius, dat fans enorm deed enthousiasmeren). “Toen ik als kind opgroeide in New York, als je een jas of jack mocht hebben, was Moncler de belangrijkste om te krijgen,” vertelt Keys aan Vogue over haar liefde voor het Italiaanse merk. “Niet alleen houden hun stukken je warm, ze zien er super fris uit, zijn prachtig gemaakt en voelen echt goed om te dragen.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Alicia Keys over haar spectaculaire Moncler-samenwerking

Gewaagde kleuren, panelen met textuur en baggy, op de jaren negentig geïnspireerde silhouetten zijn overheersend in de capsulecollectie van de artiest met Moncler, die bestaat uit uniseks stukken die bedoeld zijn om verschillende lichamen te passen. “Ik ben helemaal verliefd op alles wat we hebben gemaakt – het gaat over moeiteloos chic zijn,” zegt ze over de collectie. “De inspiratie komt van de New Yorkse energie die ik meebreng: grote logo’s, grote statement stukken die voelen alsof je hier bent om op te vallen en dat je niet bang bent voor wie je bent.”

Op de vraag wat haar favoriete stuk uit de collectie is, heeft Keys moeite om één item te kiezen. “Het is zo moeilijk kiezen – de lange zilveren trenchcoat is een held, of de ongelooflijke zilveren broek, die spectaculair is,” beweert ze. “Het trainingspak met de kleuren van de Jamaicaanse vlag ook – de kleuren zijn prachtig en de vorm is sick. Ik ben ook dol op de lichte jeans.” En wat ze wil dat mensen voelen als ze haar kleding dragen? “Ik wil dat mensen zich meteen cool en fris voelen, alsof ze niet extra hun best hebben hoeven doen – ik wil ook dat ze zich gelukkig voelen”, zegt ze.

Positie van vrouwen 

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, heeft Keys nagedacht over de personen die haar persoonlijk hebben beïnvloed. Ze noemde haar moeder, grootmoeder en de muzikanten Nina Simone en Mary J. Blige als haar belangrijkste inspiratiebronnen. Ondanks de vooruitgang die is geboekt, zegt de zangeres dat er nog veel werk moet worden verzet om de positie van vrouwen in de wereld van vandaag te verbeteren. “We moeten allemaal deuren openen voor vrouwen en uit het old boys network [red. een systeem waarin rijke mannen met dezelfde sociale en educatieve achtergrond elkaar helpen] breken om diversiteit binnen te halen – niet alleen van geslacht, maar ook van kleur, achtergronden en religieuze perspectieven,” zegt ze. “Het is eenvoudig: neem ons aan! En zorg ervoor dat we een belangrijk onderdeel zijn van het grotere geheel.”

De Moncler X Alicia Keys-collectie is vanaf 23 maart in de winkel verkrijgbaar.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.