rihanna-onthult-babybuik-in-mintgroene-bottega-veneta-look-backstage-bij-de-oscars-246267
©Getty Images

De Oscars van 2023 hebben voor een aantal spraakmakende looks gezorgd. Zo pleitte Lady Gaga voor het decolleté aan de achterkant in een doorschijnende korsetlook van Versace (die tevens vers van de catwalk is), droeg Euphoria-ster Hunter Schafer de naaktste look die het event ooit gezien heeft en zagen we veel knisperend witte bruidslooks voorbijkomen. Wie ongetwijfeld de meeste indruk maakte? Rihanna, die naast haar rode loper-moment in Alaïa en fonkelende podiumlook van Maison Margiela backstage nóg een geweldige outfit droeg – deze keer van Bottega Veneta.

Rihanna bij de Oscars 2023

De 95e Academy Awards werden verblijd met Rihanna’s aanwezigheid door haar nominatie voor het nummer Lift Me Up voor de film Black Panther: Wakanda Forever. Voordat de ceremonie van start ging, verscheen de artiest in een typische Rihanna-look: een halfdoorschijnende Alaïa-jurk waarin haar groeiende babybuik (in case you missed it: Rih is momenteel zwanger van haar tweede kindje met A$AP Rocky) goed zichtbaar was.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Later op de avond wisselde ze van outfit voor haar live vertolking van Lift Me Up. Hoewel de zangeres en Fenty-oprichter niet met een gouden beeldje naar huis ging (de award ging naar het nummer Naatu Naatu van RRR), was haar on-stage look wel prijswinnend. Zo zagen we Rihanna in een glinsterende top en broek van Maison Margiela waarin ze de titel van haar hit Shine Bright Like A Diamond eer aandeed.

Rihanna in Bottega Veneta

Toen ongeveer de complete zaal en honderden andere genodigden richting de Vanity Fair Oscars Party vertrokken, hadden Rihanna en A$AP Rocky, die haar vergezelde tijdens het event, nog een lief – én stijlvol – backstage-moment. Rihanna verscheen in haar derde Oscars-look: een mintgroene ontwerp van Bottega Veneta, bestaande uit een zijden bustier en lange rok, een furry stola en leren handschoenen. Als finishing touch droeg de superster strappy sandalen in dezelfde tint en een fonkelend enkelsieraad.

De style streak van de zangeres is wederom het bewijs dat niemand zwangerschapsstijl doet als Rihanna. Drie spectaculaire zwangerschapslooks op één avond? Waarom ook niet.

Rihanna in Bottega Veneta backstage bij de Oscars
©Getty Images