beenwarmers-zijn-terug-deze-herfst-en-zo-style-je-ze-224414

Het is herfst en we moeten het echt even hebben over beenwarmers. De terugkerende herfsttrend, oorspronkelijk populair door jaren 80 workout-video’s, is gemakkelijk te rechtvaardigen: ze zijn praktisch omdat – de naam zegt het al – ze koude kuiten voorkomen. Na de comeback van veel trends waarvan we dachten dat ze voorgoed tot het verleden behoorden, is de grootste vraag die we bij beenwarmers stellen: hoe style je de oude trend op een stijlvolle manier?

6 manieren om beenwarmers te dragen 

Merken zoals Miu Miu, Loewe, Prada en Diesel geven al een tijdje de ultieme beenwarmerinspiratie anno 2022. Maar je kunt ze ook zelf maken met een oude spijkerbroek, sokken, leggings of de mouwen van een trui. Laat je inspireren door deze zes stylingtips én beelden van onze favoriete merken. Noem het balletcore, maar dan high fashion. 

Balletcore

Met name door Miu Miu zijn ballerina’s weer helemaal hip and happening. En, je ziet ze steeds vaker in combinatie met gebreide beenwarmers (waardoor een outfit meteen herfstproof wordt). Het enige wat je nodig hebt om de levensduur van je favoriete zomerse kledingstukken te verlengen is een paar beenwarmers á la Hadid.

Laarzen

Draag beenwarmers met laarzen voor maximaal comfort en warmte. De beenwarmers van zowel Miu Miu als Prada zijn gemaakt van 100 % wol. Dit betekent dat ze je benen écht warm houden waardoor je ze zelfs in de winter kunt dragen onder een jurk bijvoorbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miu Miu (@miumiu)

Punkstijl

De punkstijl heeft een opleving. Eerder schreven we al over de looks die terugkomen en nu kunnen we stellen dat-ie diverser is dan ooit. Combineer bijvoorbeeld zwarte beenwarmers met een visnetpanty voor een stoere punkstijl. En punk is natuurlijk niet echt punk zonder DIY. Schroom niet om zelf creatief aan de slag te gaan door in de mouwen van een oude zwarte trui te knippen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BILLIE EILISH (@billieeilish)

Upcycled denim

Upcycle je oude spijkerbroek in trendy beenwarmers. Dit kun je gemakkelijk zelf doen. ‘Ik heb een spijkerbroek geknipt om denim beenwarmers te maken, lol’, schrijft influencer Chase Marie Wise op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Scandinavia (@voguescandinavia)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chase Marie Wise (@chasemarieee)

Sneakers of sportschoenen

Draag beenwarmers met sneakers en sportschoenen: just like in the 80’s, maar dan beter. Ga bijvoorbeeld voor de gebreide of wollen beenwarmer-met-sneaker-look.  Met name wanneer het kouder wordt is extra warmte bij de kuiten ideaal met sneakers.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle Li (@himichelleli)

Pumps of hakken

Laten we wel wezen: pumps zijn niet bepaald de ideale schoenen bij koud weer. Maar zoals Prada laat zien in de nieuwste herfst/winter 2022-campagne kun je ze deze herfst wel degelijk dragen met beenwarmers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)