10-beroemdheden-die-geen-klassieke-witte-trouwjurk-droegen-op-hun-grote-dag-237613
©Getty Images

De traditionele witte bruidsjurk hebben we te danken aan queen Victoria – die breekt met wat de norm is als ze in 1840 trouwt in delicaat wit met kant en een sluier. Mooi, maar niet voor iedereen weggelegd. Steeds meer moderne bruiden wijken daarom af van trouwtradities. In plaats daarvan kiezen ze voor meer persoonlijke ceremonies die een betere afspiegeling zijn van zichzelf. Dat doen ze onder meer door de zogenaamde ‘regels’ over klassiek wit aan de kant te schuiven.

Beroemdheden die geen witte trouwjurk droegen

Neem bijvoorbeeld Gwen Stefani, die misschien wel de bekendste kleurrijke trouwjurk in de geschiedenis droeg. Of Elizabeth Taylor, die voor een zonnige gele jurk koos inclusief een hoofdtooi met bloemen tijdens haar trouwdag met Richard Burton. En zo zijn er nog vele anderen die afwijken van de klassieke witte jurk.

Hieronder meer beroemdheden die geen witte trouwjurk droegen op hun grote dag.

Keira Knightley

De actrice draagt voor haar bruiloft met muzikant James Righton in 2013 een poederige Chanel-jurk, die ze al eens eerder droeg tijdens de BAFTA’s van 2008, met daaroverheen een Chanel-jasje. Later onthult Keira dat ze voor de ceremonie een tweede, custom Valentino-jurk liet maken.

Keira Knightley op haar bruiloft
©Matrix

Gwen Stefani

Een van de bekendste kleurrijke trouwjurken in de geschiedenis is toch wel die van Gwen Stefani. De zangeres draagt een roze dip-dyed John Galliano-japon om te trouwen met haar eerste man, Gavin Rossdale, in 2002.

Gwen Stefani op haar bruiloft
©Getty Images

Marilyn Monroe

Als Hollywood-superster Marilyn Monroe in 1954 trouwt met honkballer Joe DiMaggio doet ze dat in een chocoladebruine jurk met bijpassend jasje.

Marilyn Monroe op haar bruiloft
©PA

Victoria Beckham

Oké, Victoria Beckham loopt in 1999 naar het altaar in Luttrellstown Castle in Ierland in een champagnekleurige zijden Vera Wang-jurk, maar fans herinneren zich vooral de matching paarse Antonio Berardi-looks van het koppel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Elizabeth Taylor

Voor haar zesde huwelijk in 1964 – de eerste van de twee keren dat ze met acteur Richard Burton trouwt – kiest Elizabeth Taylor voor een mosterdgele jurk met een hoofdtooi van madeliefjes.

Elizabeth Taylor op haar bruiloft
©Rex

Julianne Moore

De Oscar-winnares geeft in 2003 het jawoord aan Bart Freundlich in een minimalistische lila Prada-slipdress en groene zijden hakken.

Julianne Moore op haar bruiloft
©Splash

Beatrice Borromeo

Een koninklijk huwelijk hoeft niet traditioneel te zijn, bewijst de Italiaanse erfgename. Ze draagt lichtroze Valentino-couture tijdens haar huwelijk in 2015 met Pierre Casiraghi, toepasselijk gehouden in Monaco’s Roze Paleis.

Beatrice Borromeo op haar bruiloft
©Valentino

Wallis Simpson

De Amerikaanse gescheiden Wallis Simpson wordt een van de meest besproken vrouwen ter wereld in 1936, als de toenmalige koning Edward VIII afstand doet van de troon om met haar te trouwen. Het zal niemand verbazen dat haar jurk net zo beroemd is geworden. Ze draagt een Mainbocher-jurk in ‘Wallis blue’, een kleur die bij haar ogen past, voor haar Franse huwelijk in 1937 met de voormalige monarch.

Wallis Simpson op haar bruiloft
©Getty Images

Jerry Hall

Wijlen Vivienne Westwood is de ontwerper van Jerry Hall’s babyblauwe jurk voor haar huwelijk met mediamagnaat Rupert Murdoch in 2016. De bruidsmeisjes – onder wie Jerry’s dochters Lizzy Jagger en Georgia May Jagger – zijn ook in het blauw gekleed. De bruid maakt haar trouwlook af met zilveren Roger Vivier-flats en een Chanel-tas.

Jerry Hall op haar bruiloft
©Getty Images

Sarah Jessica Parker

Op 19 mei 1997 trouwt Sarah Jessica Parker met Matthew Broderick. De Sex and the City-actrice draagt een zwarte Morgane Le Fay-jurk op haar bruiloft, een heus verrassingshuwelijk. Zo krijgen vrienden een uitnodiging voor een feest in New York, niet wetende dat ze het paar zien trouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.