editors-pick-5-key-pieces-van-het-nieuwe-seizoen-221630

Het nieuwe modeseizoen is begonnen en langzaam druppelen collecties de boetieks binnen. Hoofdredacteur Yeliz heeft alvast haar wensenlijst klaarstaan, om haar zorgvuldig gecureerde garderobe aan te vullen. Het liefst doet ze dat met stukken die een leven lang meegaan en waarvan je het modehuis, het jaar én het seizoen over dertig jaar nóg kunt opdreunen.

Yeliz’ wensenlijst: 5 key pieces 

Sky high

Nu wil ik het liefst alles hebben van de nieuwe collectie van Bottega Veneta, ontworpen door nieuwkomer Matthieu Blazy, maar de thigh high gevlochten leren boots staan bovenaan de wensenlijst.

Bottega Veneta
©Alessandro Lucioni/Imaxtree
1/5
Native Share

 

Opvaller

De jassen in de herfst/winter-collectie van Prada zijn een droom. Van een met bloemenapplicaties bezaaid bomberjack tot perfecte colberts van wol en grote mantels met harige details: alles even mooi.

©Alessandro Lucioni/Gorunway
2/5
Native Share

 

Minimaal

De black box van Jill Sander is zo’n tijdloze klassieker die je als oude oma nog steeds zult dragen. Ook het formaat is perfect. Net groot genoeg voor je telefoon, notitieblok, lippenbalsem en sleutels.

Jill Sander
©Gorunway
3/5
Native Share

 

Lakpak

Nu zullen sommigen argumenteren dat een pak van vinyl absoluut geen staple piece is, daar ben ik het niet mee eens. Een lakpak kan zowel naar kantoor (met een col eronder) of naar de club (met de thigh high boots van Bottega, zie bovenstaand). Een multitalent.

Gourreges
©Gourreges
4/5
Native Share

 

 

Warmhouder

Voor de echt koude dagen heb ik mijn oog laten vallen op deze lammy van Ambush. Al zal ‘ie me vooral rondom de schouders en het middenrif warm houden, maar dat neem ik voor lief bij dit beeldige exemplaar.

Ambush
©Salvatore Dragone/Gorunway
5/5
Native Share