alana-hadid-over-haar-catwalkdebuut-op-40-jarige-leeftijd-een-spannende-wending-264467
©Matt Jelonek/Getty Images

Halfzussen Bella en Gigi mogen dan al een jaar of tien de catwalks domineren, Alana Hadid was niet van plan deze week haar eigen catwalkdebuut te maken op Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2024. “Ik kwam naar Kopenhagen omdat ik dol ben op Deense merken”, vertelt ze Vogue tijdens haar eerste keer in de Deense stad. “Saks Potts kreeg lucht van mijn komst en vroeg me hun show te lopen; ik voelde me zeer vereerd.”

Alana Hadid over haar catwalkdebuut op 40-jarige leeftijd

Ondanks de natte en winderige omstandigheden voor haar eerste catwalkshow, die buiten langs de kustlijn van Kopenhagen werd gehouden, nam Hadid – die een kortgeknipte beige blazer droeg in combinatie met een blauwe rok met lovertjes over een spijkerbroek en teenslippers – het allemaal op de koop toe. “Het regende, maar het was prachtig. Dramatisch én behoorlijk episch. Ik hou al heel lang van Saks Potts, dus het was fantastisch om voor hen te openen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Deze ervaring inspireerde Hadid – styliste en medeoprichter van het uniseks LA-merk La Detresse – een heuse carrière op de catwalk te beginnen. Ze volgde haar debuut snel op met twee optredens op de catwalk van Munthe op donderdag, met een jurk met borduursels en een leren mini. “Ik ben eigenlijk helemaal verliefd op catwalks lopen”, beschrijft ze. “Dat was niet waarvoor ik kwam, maar het is zeker een spannende en leuke wending. Ik hoop nog eens terug te komen en meer shows te lopen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Alana Hadid
©Matt Jelonek/Getty Images

Comfortabele modestatements 

Hoewel we de laatste tijd een heropleving van 40-plus-modellen op de catwalk zagen, waaronder Amy Wesson bij Gucci en Liya Kebede bij Isabel Marant en Khaite, is het nog steeds relatief zeldzaam voor modellen om een carrière te beginnen nadat ze 40 zijn geworden. Een mijlpaal die Hadid onlangs vierde met een verjaardagsfeestje in toga-thema, dat werd bijgewoond door zus Gigi. “Ik heb het gevoel dat ik mijn leven achterstevoren leef, ik vind het geweldig”, zegt ze. “Een van de mooiste dingen aan de Copenhagen Fashion Week is hoe inclusief het is.”

Als ze niet over de catwalk liep, sierde Hadid de voorste rijen bij Marimekko, Baum und Pferdgarten en The Garment. Henrik Vibskov en Ganni behoren ook tot haar favorieten. “Een van de dingen die ik leuk vind aan Scandinavische merken is dat ze niet bang zijn op hun eigen trom te slaan”, legt ze uit. “Ze hebben echt een manier om iets te maken dat fashion en toch comfortabel is. Je kunt het op de fiets dragen of als het regent, maar maakt ook een modestatement.”

Na een drukke modeweek is Hadid van plan de rest van haar tijd te besteden aan het verkennen van de stad met haar neef, waarmee ze op reis is. “We gaan veel vintage shoppen en misschien naar Tivoli Gardens.”

Wat haar zussen van haar wervelende Kopenhagen-ervaring vinden? “We zijn blij voor elkaar bij alles wat we doen. Ze weten natuurlijk hoe opwindend het is om op een catwalk te lopen, dus ze vinden het geweldig voor me.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alana Hadid (@lanzybear)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.