niet-gigi-of-bella-maar-deze-hadid-zus-opende-de-saks-potts-show-tijdens-copenhagen-fashion-week-264138
©Saks Potts

Maandag vond de eerste dag van Copenhagen Fashion Week plaats, waar de lente/zomer 2024-collecties worden getoond. Na de opening van A. Roege Hove die ons – bijna letterlijk, dankzij het weer – omverblies, en shows van opkomende ontwerpers als Latimmier, sloot het cool girl Scandi-label Saks Potts de eerste showdag af. Bekende gezichten liepen mee, waaronder een gezicht uit de Hadid-familie; niet Bella of Gigi, maar een andere Hadid-zus maakte een verschijning. Alana Hadid, halfzus van Gigi en Bella, maakte haar catwalkdebuut tijdens de show, die ze bovendien opende, in een ultieme Scandi-look.

Alana Hadid opent Saks Potts-show

Het was niet de zonnigste dag voor een show langs het strand, maar Barbara en Cathrine van Saks Potts zorgden met hun nieuwe lente/zomer 2024-collectie absoluut voor zomerse sferen. Modellen liepen door de regen in doorzichtige jurkjes, diep uitgesneden badpakken als tops en jurken over broeken gecombineerd met blazers gepast voor een meer Deense (en Nederlandse) versie van de zomermaanden. Een dergelijke outfit werd ook gedragen door iemand met een bekend gezicht, van een bekende modellenfamilie.

Alana Hadid – op Instagram bekend als Lanzy Bear – opende de show in een fonkelende blauwe jurk bezaaid met pailletten, afgestyled met een leren beige blazer en een comfy jeans. De halfzus van Gigi en Bella – de drie hebben dezelfde vader maar een andere moeder – opende niet alleen de show, het was ook nog haar allereerste show ooit. “Heb bijzondere herinneringen gemaakt in Denemarken met Saks Potts”, stelt Hadid op Instagram. “Mijn eerste catwalkshow ooit! Bedankt Barbara Potts en Cathrine Saks. Wat een manier om in Kopenhagen aan te komen: openen voor een geweldig merk… in de regen.”

Nederlands tintje

De show van het Deense merk zat – naast Alana Hadid – vol met andere bekende gezichten, van de Deense Mathilde Gøhler tot nineties supermodel Erin Wasson. Maar er zat ook een Nederlands tintje aan de show. Naast naaldhakken en hoge laarzen, droegen modellen zilveren en roodkleurige slippers – dezelfde slippers die we deze zomer spotten in de straten van Amsterdam. Dat is niet toevallig, want Saks Potts werkte samen met de Nederlands-Libanese Carmen Atiyah de Baets – die overigens vorig jaar zélf meeliep in de show van het Deense merk. Atiyah de Baets lanceerde deze zomer de zogeheten Relaxe-slippers in haar gelijknamige winkel in Amsterdam, die ze uit Libanon haalde.

“Deze slippers stonden bekend als een integraal onderdeel van de zomeroutfits van alle Libanese vrouwen en meisjes in de jaren tachtig en negentig. Ze brengen ons terug naar onze zorgeloze, chaotische en warme Libanese zomers, dagen en nachten”, zo stelt Carmen. En nu dus ook de Deense en Nederlandse zomers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alana Hadid (@lanzybear)