alexa-chung-draagt-vintage-viktor-rolf-naar-vogue-world-paris-2024-303162
©Getty Images

Laat het maar aan Alexa Chung over om de coole Britsheid van Jane Birkin en de Franse brutaliteit van Françoise Hardy (haar twee stijlmuzes) naar Vogue World: Paris 2024 te brengen. Dit is tenslotte de vrouw die vorig jaar bij de Londense editie in Theatre Royal Drury Lane een volledig gevederde Nicklas Skovgaard-set en een bijpassende muts droeg. Vogue World vraagt nu eenmaal om een goede look.

Alexa Chung bij Vogue World: Paris 2024

Chung werkte opnieuw samen met stylist Harry Lambert om een dosis ouderwetse romantiek te brengen naar het sportieve spektakel dat zich momenteel ontvouwt op de Place Vendôme in Parijs. Het paar koos voor een crèmekleurige zijden jurk uit het archief van Viktor & Rolf met een enkele rode roos op de torso.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Modefanaten zullen zich herinneren dat het lijfje met ruches eigenlijk de plooien van een kussensloop met franjes nabootst, aangezien de jurk afkomstig is uit de herfst/winter 2005-collectie die geïnspireerd is op slaapkamerkleding. (Vergeet niet dat de Nederlandse Viktor Horsting en Rolf Snoeren ook van een vleugje absurditeit houden). Modellen met een bedhoofd betraden de catwalk in pluchen gewatteerde jassen met kussenslopen en frisse witte lakens die in jurken waren gesponnen. Chungs look (nummer 44) riep, volgens Sarah Mower destijds, “een liefdesteken” op, uitgestrooid over het dekbed, als een dierbaar afscheid.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Alexa Chung in Viktor & Rolf bij Vogue World: Paris 2024
©Getty Images

Natuurlijk lezen we dit, maar we kunnen ons voorstellen dat Alexa, die zegt dat haar “FOMO langzaam verandert in FOGO (Fear Of Going Out)”, iets boeiends vond in het idee om ‘nachtkleding’ te dragen naar het meest flitsende evenement van het seizoen. “Sommige dagen voel ik me 80, sommige dagen voel ik me 18”, zei ze toen ze 40 werd. “Het leven is onophoudelijk rommelig en leuk en vernederend en hoopvol.” Bij Vogue World: Paris, met partner Tom Sturridge aan haar zijde, was er absoluut niets slaperigs aan Alexa Chung.

Alexa met haar partner Tom Sturridge bij Vogue World: Paris
©Getty Images
Alexa met haar partner Tom Sturridge bij Vogue World: Paris.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.