tas-van-mschf-die-nog-kleiner-is-dan-een-zoutkorrel-geveild-voor-ruim-58-000-euro-257885
©MSCHF

Stel je voor: een tas zo minuscuul dat-ie kleiner is dan een korreltje zout, en zo dun dat-ie moeiteloos door het oog van een naald kan glijden. Dat is de nieuwste tas van MSCHF – een kunstwerk waarvoor je een microscoop nodig hebt om ‘m te aanschouwen. Klinkt niet heel praktisch, toch had de nieuwe eigenaar er ruim 58.000 euro voor over.

Allerkleinste tas

Aan de populariteit van micro-handtassen die eigenlijk niet zo praktisch zijn (want: je telefoon past er niet eens in), zijn we onderhand wel gewend. Denk aan de geliefde tiny tasjes van Jacquemus, of de enkeltasjes van Chanel waar hoogstens een pinpas inpast. Toch kan het nóg kleiner, laat MSCHF zien.

Het Amerikaanse kunstcollectief onthult de Microscopic Handbag, een ieniemini exemplaar van de OnTheGo-tas van Louis Vuitton. MSCHF ontwikkelde de allerkleinste tas ooit met behulp van een geavanceerd stereolithografisch proces (dat vaak wordt gebruikt bij het maken van ingewikkelde biotech-structuren). Het formaat van de tas? 657 bij 222 bij 700 micrometer.

MSCHF

Functioneel is de tas zeker niet, maar dat is ook niet het doel van MSCHF. Op Instagram laat het collectief weten: ‘Eerdere kleine handtassen hadden nog steeds een hand nodig om ze te dragen – ze worden disfunctioneel, ongemakkelijk voor hun ‘drager’. De Microscopische handtas trekt dit idee volledig door. Het is een praktisch object teruggebracht tot een sieraad, de functionaliteit is verdampt.’

Niet lang geleden bracht MSCHF een ander spraakmakend item uit; in februari kwam het collectief met de Big Red Boots: plompe, cartooneske schoenen die geïnspireerd zijn op de laarzen van Boots, de beste vriend van Dora the Explorer. Menig celebrity (van Ciara tot Sarah Snyder) is in het bezit van de rode, lompe laarzen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Veiling

Waar meerdere beroemdheden in het bezit zijn van de rode laarzen, kon maar één gelukkige de eigenaar worden van de Microscopic Handbag. De tas werd geveild tijdens het evenement Just Phriends. Georganiseerd door Sarah Andelman (voormalig creatief directeur van de in 2017 gesloten Parijse boetiek Colette) en Joopiter. Dit is het veilinghuis dat Pharrell Williams vorig jaar oprichtte voordat hij creatief directeur van Louis Vuitton menswear werd.

De tas mag dan minuscuul zijn, het bedrag waarvoor deze werd geveild is enorm. De nieuwe eigenaar betaalde 63,750 dollar (omgerekend ruim 58.000 euro) voor de tas. Wie nu in het bezit is van de MSCHF-tas, is niet bekend, maar hopelijk zat een microscoop bij de prijs inbegrepen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MSCHF (@mschf)