zelfs-amal-clooney-kan-de-aantrekkingskracht-van-de-transparante-schoen-niet-weerstaan-266414
©Getty Images

Dinsdag zijn George en Amal Clooney in stijl aangekomen in Venetië. Het powerkoppel is waarschijnlijk in de stad voor het filmfestival van Venetië en de jaarlijkse DVF Awards van Diane von Fürstenberg, waar Amal geëerd zal worden. Zoals altijd kleedde het stel zich in neutrale ensembles die elkaar aanvullen, deze keer in marineblauw en wit. Maar het was Amals onverwachte schoenenkeuze die ons intrigeerde.

Amal Clooney in Venetië

Amal combineerde haar jurk met bloemenprint met een paar puntige transparante slingbacks van Roger Vivier – ja, een doorschijnende schoen. Transparante hakken zijn de laatste tijd een heuse hype, met de mesh flats van Khaite en Alaïa als de absolute favorieten van beroemdheden deze zomer. Ook bij de streetstyle crowd zijn de schoenen immens populair.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar laat het maar aan Clooney over, een bekende liefhebber van pumps, om de trend een geraffineerde draai te geven. Haar schoenen zijn ook transparant, maar niet té transparant – je hoeft geen smetteloze pedicure te hebben om ze te kunnen dragen. Haar kleine, gestructureerde 16Arlington-handtas en enorme zonnebril geven de look een strakke afwerking. Maar zijn we verbaasd? Zoals we van Amal gewend zijn, is elke outfit altijd tot in de puntjes verzorgd.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.