amsterdam-fashion-week-komt-eraan-dit-kunnen-we-verwachten-van-de-aankomende-editie-263566
©Ulia Batiuk

Hoewel Copenhagen Fashion Week nog voor de deur staat, kunnen we ons eind deze maand ook verheugen op de modeweek in eigen land. Zo is het van 30 augustus tot en met 2 september 2023 weer Amsterdam Fashion Week, waar modelievend Nederland samenkomt om de nieuwste collecties en ontwikkelingen op modegebied te bewonderen. Wie gaat er showen en welke events en talks kunnen we verwachten? Je leest het hier.

Amsterdam Fashion Week 2023

Het programma voor Amsterdam Fashion Week 2023 is zojuist bekendgemaakt, en er staat ons een hoop te wachten. Grote namen als Tess van Zalinge, Martan en Elzinga presenteren hun collecties, terwijl het internationaal gevierd modemerk Wandler op de openingsavond weer terugkeert met een art pop-up in samenwerking met de in Londen gevestigde kunstenaar David Surman.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Verder komt New Amsterdam Surf Association met een – nog onbekende – experience, opent ontwerper David Laport een pop-upboetiek en keert ook RVDK van Ronald van der Kemp weer terug naar de Amsterdamse modeweek middels een show in samenwerking met Steve Madden.

Lichting

Natuurlijk is het geen Amsterdam Fashion Week zonder de show van Lichting, ook wel het debutantenbal voor aanstormend modetalent genoemd. Tijdens de show presenteren de beste graduates van de Nederlandse modeacademies zichzelf aan een internationaal vakpubliek. Na een bonte show met uiteenlopende looks en concepten wordt één ontwerper door een panel van modeprofessionals verkozen tot het meest veelbelovende talent van Nederland.

Voorafgaand aan de show presenteert Ruben Jurriën, de winnaar van vorig jaar, zijn nieuwe collectie. De ontwerper staat bekend om het loslaten van alle regels en standaarden die in de maatschappij gelden voor kleding, dus verwacht een onconventionele show die de zintuigen prikkelt.