angelina-jolie-en-chloe-werken-samen-aan-capsulecollectie-256819
©Vianney Le Caer/Invision/AP

Het nieuwe modemerk van Angelina Jolie, Atelier Jolie, werkt samen met Chloé om een capsulecollectie uit te brengen. De collectie is ontworpen in samenwerking met Gabriela Hearst, creative director van Chloé, die het merk binnenkort gaat verlaten.

Atelier Jolie x Chloé

Angelina Jolie lanceerde in mei Atelier Jolie. Een ‘samenwerkingsmerk’ dat werkt met kleermakers, patroonmakers en ambachtslieden over de hele wereld. Ook werkt het label enkel met restmateriaal en deadstock en staat het maakproces centraal. Haar eerste collab met Chloé zal een hoger percentage materialen bevatten met een lagere impact dan welke eerdere Chloé-collectie ooit tevoren.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Jolie staat al jaren bekend om haar filantropische werk. Met deze samenwerking wil ze de verduurzaming van de mode-industrie benadrukken. We kennen de actrice echter ook om haar elegante en tijdloze stijl. De collectie bevat dan ook kledingstukken geïnspireerd op haar garderobe: vloeiende silhouetten en chique avondlooks.

B corp-status

Wat voor Angelina Jolie de doorslaggevende factor was om samen te werken met het Franse modehuis, is Chloé’s B Corp-status. In oktober 2021 kreeg het modemerk dit certificaat na een uitgebreide evaluatie van de impact op werknemers, klanten, community en het milieu. “Zeer weinig luxemerken zijn een gecertificeerde B Corp. Het was belangrijk voor mij om met Chloé te werken, een van de eerste luxemerken die een B Corp was”, vertelt Jolie in een verklaring. “Mijn inkomsten uit deze samenwerking zullen worden geïnvesteerd in het opzetten van leerlingplaatsen voor kleermakers en ambachtslieden bij Atelier Jolie.”

“Vanaf het moment dat ik hoorde over Angelina’s visie voor Atelier Jolie, geloofde ik erin”, voegde Gabriela Hearst toe. “Het is een manier om anderen te verheffen door de schoonheid van het maken van kleding en haar diepe respect voor het milieu. Het is een eer dat Chloé het eerste merk is dat samenwerkt met Atelier Jolie, aangezien beide hoge idealen hebben voor de verbetering van onze soort.”