angelina-jolie-draagt-deze-door-prinses-diana-geliefde-tas-240457
©Marc Piasecki/Getty Images

Investment pieces vormen het hart van Angelina Jolie’s garderobe. Tassen van Saint Laurent, Celine en Salvatore Ferragamo behoren tot haar huidige favorieten. Onlangs heeft ze de nieuwe 95.22-handtas van Dior aan haar collectie toegevoegd – een variatie op een iconisch ontwerp van het modehuis dat favoriet was bij wijlen prinses Diana. De actrice droeg in Parijs een crèmekleurig exemplaar, die goed paste bij haar zwarte jurk met gouden knopen en stiletto’s.

Angelina Jolie draagt favoriete tas prinses Diana

De 95.22, die tijdens de herfst/winter 2022-show van Dior werd onthuld, is een nieuwe interpretatie van de iconische Lady Dior-tas van het maison. Een favoriet van prinses Diana, die in de jaren negentig een marineblauwe en zwarte tas droeg. (De tas heette oorspronkelijk de Chouchou bij de release in 1995, maar werd het jaar daarop omgedoopt tot de Lady Dior ter ere van haar meest prominente fan).

Net als het origineel is de 95.22 – de naam combineert het lanceringsjaar van Lady Dior met 2022, het jaar van de herinterpretatie – voorzien van Diors typische macrocannage-structuur. Ook heeft de tas handvatten met metalen hardware en bedels. Belangrijkste verschil tussen de twee stijlen? De 95.22 heeft een subtiel gebogen vorm, in tegenstelling tot de boxy structuur van de eerdere tas.

Angelina winkelt altijd met het oog op een lange levensduur. Zo vertelde ze eerder aan Vogue dat ze “investeert in kwaliteitsartikelen en ze dan gewoon draagt totdat ze kapot gaan”. Bereid je dus voor om nog veel meer van haar nieuwe Dior-tas te zien.

Dior herfst/winter 2022
©Gorunway.com
De 95.22 maakt zijn debuut op de herfst/winter 2022-catwalk van het modehuis.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.