dit-zijn-de-eerste-beelden-van-de-tiffany-co-x-nike-samenwerking-240400
©Tiffany&Co. x Nike

Beide merken zijn geen vreemden als het om bijzondere collabs gaat (van Jacquemus tot Supreme), dus het was slechts een kwestie van tijd voordat ze met elkaar in zee zouden gaan. We hebben het over Tiffany & Co. en Nike, die – na een korte periode van speculaties – nu hebben bevestigd dat ze inderdaad een collectie lanceren. Daarvan zijn nu de eerste beelden onthuld, en we kunnen je verzekeren dat het om meer gaat dan alleen sneakers.

Tiffany & Co. x Nike

“Een legendarisch paar”, deelden zowel het iconische juwelenhuis als het sportlabel eerder deze week op Instagram. Bijgaand zien we een beeld van een Tiffany-blauwe schoenendoos met daarop Nike’s bekende swoosh in het wit. Niet veel later werd de inhoud van de samenwerking bekend, nadat beelden van de collab-sneaker uitlekten. De schoen in kwestie? Een nieuwe versie van de Air Force 1 Low met een herkenbare Tiffany-touch in de vorm van een Tiffany-blauwe swoosh. De sneakers, officieel de Air Force 1 1837, zijn gemaakt van zwart suède met ‘Tiffany’ uitgeschreven op de tong van de schoen. Daarnaast hebben de ontwerpen, die verkrijgbaar zijn voor 400 euro, zilveren details van beiden merken boven elke hiel.

Sneaker en zilveren accessoires 

Naast de onthulling van de sneaker uit de samenwerking, die de titel ‘1837’ krijgt (een verwijzing naar het jaar waarin het beroemde juwelenhuis is opgericht), zijn er nog meer items onderdeel van de collab. Naast sneakers zijn er namelijk ook zilveren accessoires toegevoegd aan de collectie. De op Tiffany & Co.- geïnspireerde limited-edition zilveren collectie bestaat uit een fluitje, schoenlepel, een schoenborstel en dubrae (een zilveren plaatje) voor op de veters.

De collectie is vanaf 7 maart verkrijgbaar. De Nike x Tiffany & Co. Air Force 1 1837 vind je in New York bij de Tiffany Flagship Next Door en Tiffany & Co. SoHo en geselecteerde winkels in de VS. In Europa vind je de sneakers op de Nike SNKRS app. De zilveren accessoires zijn beschikbaar via de webshop van op Tiffany & Co. in de Verenigde Staten.

Tiffany&Co. x Nike samenwerking
©Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike samenwerking
©Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike samenwerking
©Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike
©Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike
©Tiffany&Co. x Nike
Tiffany&Co. x Nike
©Tiffany&Co. x Nike