angelina-jolie-recreeert-haar-iconische-rode-loper-look-met-cape-uit-de-jaren-90-238361
©Getty Images

Historisch gezien worden capes altijd gebruikt om een gedurfd modestatement te maken. Maar Angelina Jolie laat zien hoe ze de cape in haar elegante, eigentijdse garderobe verwerkt.

Statement

Zowel op als naast de rode loper wordt de cape ingezet om een onvergetelijke look te creëren. Denk aan het witte Oleg Cassini-ensemble dat Jackie Kennedy droeg tijdens het inaugurele bal van haar man in 1961. André Leon Talley was ook groot fan van een theatrale cape. Naar het Met Gala in 2007 droeg het mode-icoon een uitbundig exemplaar van Tom Ford voor Gucci.

Daarnaast wordt de cape regelmatig gedragen tijdens bruiloften van celebrity’s. Solange Knowles droeg tijdens haar trouwdag in 2014 een minimalistische jurk met hoge hals en lange cape, ontworpen door Humberto Leon voor Kenzo. En Serena Williams droeg een strapless jurk met doorschijnende cape van Sarah Burton voor Alexander McQueen op haar grote dag in 2017.

Angelina Jolie draagt cape

Maar de cape kan ook ‘gewoon’ worden gedragen tijdens een avondje uit met familie. Dit deed Angelina Jolie in New York City. De 47-jarige Hollywoodster droeg een chic ensemble bestaande uit een crèmekleurige zijden slipdress. Hier overheen droeg zij een zwarte bouclé cape. De look werd afgemaakt met een zwartleren Saint Laurent-clutchtas en een paar gouden hakken met spitse neus.

Voor deze look lijkt het erop dat Angelina Jolie inspiratie opdeed uit een eerdere iconische look – een rode loper-look van niemand minder dan zijzelf. Voor de Cable Ace Awards in 1997 droeg de actrice namelijk ook een zwartfluwelen cape, eveneens over een slipdress, maar dan in een lila kleur.

De actrice leek een uitje te hebben met haar dochter Zahara, die ging voor een meer casual uitgaanslook. De 18-jarige combineerde haar rood-oranje jurk met Converse-sneakers en een zwarte winterjas.

angelina jolie cape in 2023 en 1997
©Getty Images