laat-het-maar-aan-beyonce-over-om-feestelijke-hotpants-te-dragen-279186
©Getty Images

De feestdagen staan voor de deur, en om het einde van het jaar in te luiden is er één belangrijk ding nodig: feestelijke kleding. Of je nu naar een groot bedrijfsfeest gaat of naar een intiem familiefeest, een deel van de seizoenspret is het omarmen van de kenmerkende feestdagenstijl (inclusief veel pailletten, fluweel en luxe metallics). Maar: het is ook makkelijk om in deze tijd van het jaar te ver te gaan; uiteindelijk wil je er zelf niet uitzien als een ingepakt cadeautje. De sleutel tot foolproof styling? Die typische feeststijlen modern maken. Niemand minder dan Beyoncé laat zien hoe het moet met een onwaarschijnlijk kledingstuk in de hoofdrol: een hotpants.

Beyoncé in feestelijke hotpants

Als je niet bekend bent met de hotpants: het is een piepklein broekje dat eruitziet als een slip. Het stuk verscheen voor het eerst in de jaren dertig, maar werd pas een grote trend in de jaren zeventig tijdens het discotijdperk. De ultrakorte shorts werden ontworpen in allerlei luxe stoffen, van velours tot lamé. Tegenwoordig worden ze vaak in de zomer gedragen, in vrolijke bloemen of denim (óf versierd met fonkelende stenen à la Miu Miu). Maar Beyoncé heeft hotpants op de een of andere manier geschikt gemaakt voor december. Ze droeg haar zilveren exemplaar van Prada met een doorschijnende witte coltrui en een grote jas van imitatiebont, en maakte het geheel af met grote glinsterende oorringen en een paar nude hakken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het eindresultaat was een frisse kijk op winters wit, zonder dat het ensemble te cheesy of sneeuwpopachtig aanvoelde. Betekent dit nu dat je een hotpants moet dragen voor je volgende soirée? Niet per se. Kopieer gewoon de energie en probeer buiten de feestdagenbox te denken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US