beyonce-schittert-in-een-zilveren-versace-jurk-tijdens-de-premiere-van-haar-renaissance-film-276364
©Getty Images

Afgelopen weekend reisde een groot aantal Hollywoodsterren – van Janelle Monáe tot Lupita Nyong’o – af naar het Samuel Goldwyn Theater om de première te vieren van Renaissance: A Film by Beyoncé. Ze betraden een chroomkleurige loper die de disco-futuristische geest van Beyoncé’s album eer aandeed. De drie uur durende extravagante film documenteert de spectaculaire Renaissance World Tour van de ster en werd opgenomen tijdens een aantal concerten eerder dit jaar. Het project bevat naar verluidt zowel live optredens als beelden van achter de schermen.

Beyoncé bij première Renaissance

Nog een reden waarom zoveel sterren kwamen opdagen? De hoop om één persoon en slechts één persoon te zien: Beyoncé zelf. (Nou ja, misschien Blue Ivy ook, gezien haar show-stopping optredens tijdens de tour). Hoewel berichten over het evenement suggereerden dat Beyoncé een onopvallende entree had gemaakt en stiekem naar de bioscoop was gegaan om de film met haar familie te bekijken, blijkt dat ze wel degelijk over de loper liep. En natuurlijk maakte niemand het thema van de avond, ‘cozy opulence‘, zo waar als zij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De ster droeg een glinsterende, bijna vloeibaar zilveren Versace-jurk, die zorgvuldig op maat was gemaakt voor elke ronding. Met een paar bijpassende zilveren latex handschoenen was ze helemaal klaar om de Studio 54-dansvloer te betreden. Ook het vermelden waard: Beyoncé’s minimale beautylook, met slechts een beetje zilveren oogschaduw en haar lokken op heuplengte in een Targaryen-waardige ijsblonde tint. Om Beyoncé zelf te citeren? “It should cost a billion to look this good.

Meer glinsterende jurken

Donatella Versace zelf prees de ster zelfs op Instagram (‘You’re one of one, the only one‘, schreef ze, geciteerd uit het nummer I’m That Girl van Renaissance) en uitte tevens haar enthousiasme voor de film. Met nog een première die donderdag in Londen plaatsvindt, zal de Beyhive deze week uitkijken naar meer verschijningen van Queen B en meer glinsterende jurken, aangezien de dresscode voor het Londense evenement ‘formal opulence‘ is. Met de premièrelook van afgelopen weekend heeft Beyoncé de mode-inzet in ieder geval al verhoogd.

Beyoncé draagt een zilveren Versace-jurk naar de première van Renaissance de film
©Mason Poole
Beyoncé draagt een zilveren Versace-jurk naar de première van Renaissance de film
©Mason Poole

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.