blake-lively-heeft-studio-54-moment-op-een-maandagochtend-in-new-york-267660
©Getty Images

New York Fashion Week zou New York Fashion Week niet zijn zonder minstens één Studio 54-verwijzing. Bij de show van Michael Kors op maandag ging Blake Lively helemaal los in een op de jaren zeventig geïnspireerde goudkleurige glitterjumpsuit. Dit mocht dan een show op maandagochtend zijn, Lively’s look had de energie van een zaterdagavond.

Blake Lively in partylook van Michael Kors

Michael Kors organiseerde zijn lente/zomer 2024-show in een park in Brooklyn met uitzicht op Williamsburg Bridge, waar ook Olivia Wilde, Rita Ora en Halle Berry aanwezig waren. Lively droeg een nauwsluitende jumpsuit uit de herfst/winter 2023-collectie van het merk, gemaakt van jersey met gouden lovertjes en pijpen die wijd uitliepen. Het item had zo uit Jerry Halls persoonlijke feestarchief geplukt kunnen zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Kors’ moodboard voor die collectie was gevuld met inspiratiebronnen uit de jaren zeventig, zoals Cher, Tina Turner en Jane Fonda. “We horen het woord ‘influencer’ vandaag de dag en natuurlijk heeft dat een bepaalde betekenis in de wereld anno nu. Maar ik dacht echt aan de vrouwen die mij beïnvloedden toen ik opgroeide in de jaren zeventig”, zei hij vorig seizoen.

Serena van der Woodsen

Het leek erop dat Lively’s glamourteam ook geïnspireerd was door de jaren zeventig. Ze hadden haar lange blonde manen omgetoverd naar springerige krullen, gebronsde oogmake-up gebruikt en Lively’s oren voorzien van een paar gouden oorbellen. Deze discoklare look heeft ook iets Serena van der Woodsen-achtigs – haar personage in Gossip Girl droeg goud in bijna al haar grote scènes (zelfs haar trouwjurk had een goudkleurig bustier) én verscheen zelfs eens in een soortgelijke look op een Studio 54-feestje met haar familie.

“De vrouwen die mij intrigeren breken de regels, doen dingen op hun eigen manier”, zei Kors eerder over zijn muzen uit de seventies. En het dragen van gouden lovertjes op een maandagochtend is zeker een manier om met de regels af te rekenen.

Blake Lively bij de show van Michael Kors
©Getty Images
Blake Lively draagt Michael Kors naar de lente/zomer 2024-show van het merk tijdens New York Fashion Week.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.