brooke-shields-draagt-knalgele-crocs-naar-de-tony-awards-en-de-totale-look-wil-je-even-zien-302151
©Getty Images

Brooke Shields kennen we als een stijlvolle actrice die meestal behoorlijk klassiek gekleed gaat. Zondagavond tijdens de Tony Awards 2024 wist ze ons toch te verrassen, en wel met heel bijzonder schoenen, matchend bij haar gele jurk. Shields droeg namelijk even kanariegele Crocs onder haar galajurk. Waarom dat was en hoe dat eruit zag, zie je hieronder.

Tony Awards 2024

Op zondagavond vonden de 77e Tony Awards plaats in het David H. Koch Theater. Deze awardshow in New York eert elk jaar de beste theater- en musicalproducties: zowel de makers als de acteurs erin. Zo was een van de grote winnaars Angelina Jolie als producent van The Outsiders, dat maar liefst twaalf nominaties kreeg. Ze kwam naar de show met dochter Vivienne gehuld in matching groene looks.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Andere winnaars waren onder anderen Jeremy Strong (bekend van Succession) in An Enemy of the People als beste acteur en Sarah Paulson als beste actrice in Appropriate. Ariane DeBoso was de host van de avond,  en schitterde op de rode loper in een geweldige jurk van Oscar de la Renta. Hier zie je alle beste looks van de Tony Awards 2024.

Brooke Shields op Crocs

Over die looks gesproken: er was één iemand die enorm opviel, en dat was Brooke Shields. De actrice verscheen op de rode loper, die eigenlijk nachtblauw was, in een knalgele jurk van Monique Lhullier. De galajurk had, behalve die opvallend kleur, ook een behoorlijk opvallend bovenlijfje: ogenschijnlijk laag uitgesneden en volledig bedekt met pailletten. Iets lager was een strikje geplaatst, op de taille.

Als we verder afdwalen zien we de meer ingetogen rok van de gele jurk. Maar dan. Aan de voeten van de actrice sierden nogal bizarre schoenen voor een awardgala, namelijk Crocs. Wel weer in diezelfde knalgele tint als de jurk. De actrice schaamde zich er duidelijk niet voor, want ze tilde haar jurk een paar keer expres op voor de fotografen om haar schoeisel te tonen.

Waarom koos Brooke Shields voor Crocs?

Dit was niet voor de eerste keer dat Brooke Shields Crocs droeg op de rode loper. In 2008 droeg de actrice een keer een knalroze jurk met bijpassende roze Crocs. Je kunt dus stellen dat Shields nogal van het schoenenmerk houdt.

Er was dit keer echter wel een reden dat de voormalige kindster dit keer Crocs koos. Gevraagd naar haar stijlkeuze door een verslaggever van Access Hollywood zei Brooks: “Mijn stijlverhaal begint met twee gebroken voeten. En ja, ik draag Crocs. Ze passen bij mijn jurk, maar ik heb ook een dubbele voetoperatie gehad drie dagen geleden. Ik wilde een jurk aan die lang genoeg was om ze te bedekken, dat is deze jurk van Monique Lhullier en een Calvin Klein-tasje en oorbellen die van mijn moeder waren.”

En dat verklaart het. De Crocs waren dus om Shields extra comfort te bieden, slechts drie (!) dagen na haar voetoperatie. Daarbij leek de actrice ook erg blij met het resultaat, met de praktische muiltjes bij haar galajurk. Good for her.

Brooke Shiels met Crocs bij de Tony Awards in New York
©Getty Images